2012-06-05 22:23:19
Φωτογραφία για Το πλάνο που ανέπτυξε στον Μαρινάκη ο Ζαρντίμ...
Μαρινάκης και Ζαρντίμ μίλησαν για πολλή ώρα χθες για τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο.

Μέχρι και για την Πόρτο μίλησαν και ο Πορτογάλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, σύμφωνα με την άποψή του, οι «δράκοι» δεν έπαιξαν τόσο καλά, παρ' ότι πήραν το πρωτάθλημα.

Η φιλοσοφία του Ζαρντίμ αρέσει στον Μαρινάκη, διότι βλέπει μία συνέχεια στη δουλειά τού Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Πορτογάλος βέβαια θα βάλει τη δική του σφραγίδα, θα κάνει τις αλλαγές που θέλει, αλλά παίζει 4-3-3 και επιθετικά. Είχε πάρει dvd με αγώνες του Ολυμπιακού πριν έρθει, τους μελέτησε και ήταν πλήρως ενημερωμένος χθες, ακόμη και για αρκετούς παίκτες. «Μου άρεσε το στυλ της ομάδας», είπε κάποια στιγμή και θα είναι καλό για την ομάδα να συνεχίσει στην ίδια φιλοσοφία, με τις παραλλαγές βέβαια που θα βάλει ο νέος της προπονητής. Και είναι επίσης σημαντικό ότι στη χθεσινή συζήτηση αναλύθηκαν τα πάντα, ο Ζαρντίμ παρουσίασε το πλάνο του για να υπάρξει ταύτιση και να μπορέσει να δουλέψει όπως θέλει, έχοντας τη στήριξη της διοίκησης.


Ο Πορτογάλος θα αξιολογήσει το ρόστερ και θα κάνει τις δικές του προτάσεις για τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς. 

 Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ από τη στιγμή που θα κλείσει και τυπικά στους «ερυθρόλευκους» θα έχει και τις δικές του προτάσεις σε ό,τι έχει να κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού.

Βεβαίως χθες διαψευδόταν από τους ανθρώπους της ομάδας ότι έγινε κουβέντα και για παίκτες και χαρακτηριστικά τόνισαν ότι «καλά καλά δεν έχουμε συμφωνήσει και θα μιλάγαμε και για παίκτες;», ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προτείνει κάποια δικά του παιδιά.  Και όπως είχαμε γράψει από την Παρασκευή, ο Χέλντερ Μπαρμπόσα μπορεί ν' απασχολήσει άμεσα τους νταμπλούχους Ελλάδας. Το συμβόλαιο του 25χρονου εξτρέμ λήγει το επόμενο καλοκαίρι και έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας, ενώ υπάρχει και συνιδιοκτησία με την Πόρτο. Φέτος ο Ζαρντίμ τον εμπιστεύτηκε στα 44 από τα συνολικά 46 παιχνίδια που έδωσε η Μπράγκα!

Δεν είναι μόνον αυτός. Υπάρχει και ο Λίμα. Ο σέντερ φορ της Μπράγκα, ο οποίος έκλεισε τη σεζόν με 26 γκολ σε 44 ματς! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν μαζί με τον Μπαρμπόσα οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές φέτος στην Μπράγκα και ουσιαστικά αυτοί που τράβηξαν την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Και το συμβόλαιο του Λίμα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο ήδη η Μονπελιέ φαίνεται να έχει μπει στο κόλπο για την απόκτησή του.

Υπάρχει και ο Μοσορό. Επίσης Βραζιλιάνος, επίσης παίκτης που εμπιστεύτηκε φέτος ο Ζαρντίμ. Ο 28χρονος μέσος (παίζει στον άξονα) είχε 40 συμμετοχές, αλλά το συμβόλαιό του ισχύει έως το καλοκαίρι του 2014.

Ντουγκλάο και Βιάνα

Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που υπό προϋποθέσεις μπορούν ν' απασχολήσουν τον Ολυμπιακό. Ο παλιός μας γνώριμος από την Καβάλα αλλά και πρώην μεταγραφικός στόχος των «ερυθρολεύκων», Ντουγκλάο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έκανε μια εξαιρετική χρονιά και χθες έκανε δηλώσεις για την αποχώρηση του Ζαρντίμ, λέγοντας ότι «εμείς οι παίκτες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τον κόουτς. Μέχρι το τέλος, μας είχε κρατήσει μαζί του...».

Οσο για τον Ούγκο Βιάνα; Ακριβός μια και κλήθηκε και στην εθνική Πορτογαλίας για το Euro, αλλά το όνομά του είχε «παίξει» και όταν ο Ολυμπιακός συζητούσε με τον Ντομίνγκος. Τέλος, υπάρχει και ο Ζοαοζίνιο, ο αριστερός μπακ της Μπέιρα Μαρ, ο οποίος έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και ο Ζαρντίμ θα έχει άποψη.

Μασάδο, Τσάβες, Ρουίς και Στίλιτς

Βεβαίως ο Ολυμπιακός θα του παρουσιάσει και τους παίκτες που έχει ήδη ψάξει και έχει ασχοληθεί μαζί τους. Οπως ο Μασάδο για τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Τουλούζ. Αλλά και τον Τσάβες της Μπόκα, ο οποίος για την ώρα βρίσκεται πίσω από τον Μασάδο. Υπάρχει και ο Στίλιτς, τον οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να κλείσει ο Ολυμπιακός. Ο νεαρός μέσος μένει ελεύθερος από τη Λεχ Πόζναν, έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους», αρέσει, αλλά θα πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του ο νέος τεχνικός. Δηλαδή ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Οσο για τον πιτσιρικά τον Ρουίς; Είναι πολύ πιθανό ν' αποκτηθεί ο Αργεντινός ανεξαρτήτως εξέλιξης με τον προπονητή, μια και θεωρείται ταλέντο και επένδυση για το μέλλον.

http://sday.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ