2018-08-22 19:00:27
Φωτογραφία για Αυτό τον γυναικείο σωματότυπο θυμούνται ευκολότερα οι άνδρες!
Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες μπορεί να θυμηθούν ευκολότερα μια γυναίκα που μόλις γνώρισαν αν εκείνη έχει τον ιδανικό σωματότυπο, την ιδανική αναλογία δηλαδή, περιμέτρου μέσης και ισχίων, το ιδανικό WHR (Waist to Ηip Ratio) !

Συγκεκριμένα, ήταν σε θέση να ανακαλούν καλύτερα λεπτομέρειες όπως το όνομα της γυναίκας, την ηλικία της, τι πτυχίο είχε, τι οικογένεια και ποια χόμπι, αν πρώτα την είχαν ορίσει στο μυαλό τους ως το «τέλειο σώμα».

Η Dr Carey Fitzgerald, ψυχολόγος στο University of South Carolina του Beaufort έγραψε σχετικά στο Evolution and Human Behaviour πως με τους συναδέλφους της ανακάλυψαν ότι οι άντρες θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες για εκείνες που βρίσκουν ελκυστικές καθώς αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει στην περίπτωση που τις ερωτευτούν. Επίσης διαπιστώθηκε πως τους βοηθά να εντοπίζουν ελκυστικές συντρόφους που έχουν όμως και άλλες αξίες που οι ίδιοι βρίσκουν σημαντικές, όπως τα προσωπικά ενδιαφέροντα, το μορφωτικό επίπεδο και το οικογενειακό ιστορικό.


Στην έρευνα συμμετείχαν 218 άνδρες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Στη μία ομάδα έδειξαν φωτογραφίες από μια ντυμένη γυναίκα, την εικόνα της οποίας είχαν επεξεργαστεί ψηφιακά δίνοντάς της διάφορες αναλογίες μεταξύ μέσης και περιφέρειας. 

Δίπλα από κάθε φωτογραφία υπήρχε γραμμένη μια παράγραφος με διάφορες πληροφορίες για αυτήν την γυναίκα. 

Αφού την μελετούσαν για τέσσερα περίπου λεπτά, τους έδιναν να κάνουν κάποιες εύκολες αριθμητικές ασκήσεις και στη συνέχεια τους έκαναν 30 ερωτήσεις για την γυναίκα. 

Το ίδιο περίπου έγινε και με την δεύτερη ομάδα, μόνο που εκεί τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Τα συμπεράσματα ήταν ακριβώς ίδια.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως οι άντρες μπορούσαν να ανακαλέσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις γυναίκες εκείνες που η αναλογία μέσης- περιφέρειας ήταν μεταξύ 0.60 and 0.80.

Και για να δείτε πώς δεν ασχολούνται μόνο οι γυναίκες με το σώμα τους, διαβάστε ότι και οι άνδρες νοιάζονται για την εμφάνισή τους και μάλιστα πολύ!

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ