2012-06-06 03:24:14
Φωτογραφία για «Πρέπει να εγγυηθούμε τις καταθέσεις στην Ευρωζώνη»
Σε μία «πυροσβεστική» παρέμβαση προχώρησε ο αντιπροέδρος της ΕΚΤ, Γκέοργκ Άσμουσεν, την ώρα που οι κλυδωνισμοί στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρώπης... δε δείχνουν να σταματούν. Ο κ. Άσμουσεν έκανε λόγο για «εγγυήσεις των καταθέσεων στη ζώνη του ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

«Χρειάζεται να υπάρξει εγγύηση των καταθέσεων σε όλη την Ευρωζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άσμουσεν από τη Λεττονία όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο ημερίδας στην οποία συμμετέχουν τόσο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Όλι Ρεν.

Με την έκκληση αυτή του κυρίου Άσμουσεν συντάχθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απάντησε αυτομάτως ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

Κάτι που κατά τον ίδιο θα συμβεί εφόσον η ΕΕ αποφασίσει να υιοθετήσει μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση και να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων.

Ωστόσο, οι εξαγγελίες Άσμουσεν δεν φαίνεται να έγιναν αποδεκτές με θέρμη από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, καθώς πρώτη η Ολλανδία δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας, Μαρκ Ρούτε επανέλαβε την αντίθεση του τόσο στην έκδοση ευρωομολόγων, όσο και στην πιθανότητα οποιασδήποτε μορφής «πανευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων και άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Ικαρία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Ικαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ