2012-06-06 03:25:27
Φωτογραφία για Οι G7 συμφώνησαν να στηρίξουν την Ελλάδα και την Ισπανία
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, αλλά και η Ελλάδα η ίδια βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου G7.

Όπως ανακοίνωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Τζουν Αζούμι κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Ευρωζώνης, καθώς και οι επιπτώσεις της ανόδου του γεν και της πτώσης των ιαπωνικών μετοχών.

Ό κ. Αζούμι, προέτρεψε επίσης και τους ομολόγους του στην G7 να επαναβεβαιώσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία οι υπερβολικές διακυμάνσεις στις τιμές των συναλλαγματικών ισοτιμιών πλήττουν την οικονομία και συνεπώς οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να συνεργαστούν στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις διαρροές από την τηλεδιάσκεψη ασκήθηκαν και πιέσεις στην Γερμανία προκειμένου η ίδια να λάβει πρωτοβουλίες για να τονωθεί η ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης. «Η Γερμανία θα δεχθεί σφοδρή κριτική», είπε αξιωματούχος από χώρα της G-7 που μίλησε στο Ρόιτερ πριν την τηλεδιάσκεψη.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Γερμανία θα ασκούσε πιέσεις στην Ισπανία προκειμένου αυτή να δεχθεί διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αναπληρωθούν τα κεφάλαια των τραπεζών της. Ένα ενδεχόμενο το οποίο προς το παρόν είναι μακρινό καθώς η Μαδρίτη αντιστέκεται.

Όπως ήταν φυσικό, η κατάσταση στην Ευρωζώνη δεν μπορούσε να είναι εκτός «αντζέντας», ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα της περαιτέρω οικονομικής ενοποίησης, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Προφανώς και λύση των ευρωπαϊκών προβλημάτων είναι θέμα πρωτίστως της ίδιας της Ευρώπης, αλλά ζούμε σε έναν συνδεδεμένο κόσμο, οι οικονονομικές προοπτικές του οποίου επηρεάζονται από την Ευρώπη, που παραμένει παράγοντας κινδύνου» ανέφερε ο αξιωματούχος του Αμερικανικού ΥΠΟΙΚ Μαρκ Σόμπελ.

πηγή:iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ