2012-06-06 19:51:24
Φωτογραφία για ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Υπό κατάρρευση είναι και ο ενεργειακός τομέας της χώρας, ελέω δημοσιονομικής δυσπραγίας, με τον κίνδυνο των εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος κατά τους θερινούς μήνες να γίνεται πια ορατός.

Η ΔΕΠΑ απειλεί να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στους ανεξάρτητους ηλεκτροπαραγωγούς, λόγω ανεξόφλητων οφειλών, οι εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τη δική τους πλευρά είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση, καθώς και αυτές μένουν απλήρωτες από τον κεντρικό διαχειριστή, την ώρα που οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ φθάνουν στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα ντόμινο που αναμένεται να συμπαρασύρει την ομαλή τροφοδοσία ρεύματος μέσα στο καλοκαίρι.

Σε νομικές ενέργειες κατά του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι έτοιμοι να προσφύγουν τόσο οι ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί όσο και οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά λόγω της ιδιότυπης στάσης πληρωμών του Λειτουργού, που έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο καθυστερήσεων, ικανών να τινάξουν στον αέρα την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό.


Το επαπειλούμενο ενεργειακό κραχ, εξ αιτίας ελλείμματος που προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ και οι κινήσεις για την αντιμετώπισή του έχουν φθάσει και στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κ. Πικραμμένο, ο οποίος ενημερώθηκε με επιστολή από τη ΡΑΕ.

Αναφορές που κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο διακοπών ρεύματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επαναλαμβάνει η ΔΕΗ, σε νέα ανακοίνωση, με αφορμή συνέντευξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αρθούρου Ζερβού στο πρακτορείο Reuters. 

"Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ερωτηθείς σχετικά με τις οφειλές τρίτων προς τον  Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της  ρευστότητας  του ΛΑΓΗΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Χώρας. Επίσης ανέφερε πως η ΔΕΗ έχει εξοφλήσει το σύνολο των  οφειλών της προς τον ΛΑΓΗΕ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση της ΔΕΗ δηλώνει τέλος ότι υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ όλων των αρμοδίων φορέων, κάτι που θα συμβάλει το ταχύτερο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι βάζει στο νερό της η Rihanna;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι βάζει στο νερό της η Rihanna;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ