2012-06-06 20:36:05
Φωτογραφία για Τουλάχιστον δέκα συμμορίες σκορπίζουν τον τρόμο
Η αστυνομία με τη μορφή που λειτουργεί σήμερα αλλά και κυρίως του ότι συνεχίζει να παρατείνεται η προεκλογική περίοδος, δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους ένοπλους κακοποιούς οι οποίοι ενώ πρώτα έφευγαν για να δράσουν εκτός Αττικής τώρα πλέον μένουν μέσα στα όρια της πρωτεύουσας και δρούνε ανενόχλητοι. Δεκάδες συμμορίες ενόπλων με καλάσνικοφ, πιστόλια, μαχαίρια αλλά και με κάθε είδους όπλο, δρούνε στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια.

Η μορφή της σύγχρονης εγκληματικότητας έχει πλέον αλλάξει. Και ενώ πρώτα οι ένοπλοι λήστευαν κυρίως τράπεζες τώρα πλέον έχουν στραφεί στο να παραβιάζουν σπίτια και διαμερίσματα κυρίως στα προάστια.

Οι ένοπλοι που εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών τις νύχτες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί. Πρόκειται για συμμορίες Αλβανών, Γεωργιανών αλλά και άλλων που προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.


Όλοι τους είναι πάνοπλοι και μόλις βρεθούν αντιμέτωποι με αστυνομικούς δεν διστάζουν να πιέσουν την σκανδάλη.

Οι κακοποιοί έχουν χωρίσει την Αττική σε ζώνες ελέγχου όπου η κάθε συμμορία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά ορμά σε σπίτια ανύποπτων πολιτών σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό.

Πρόσφατα η δολοφονία του 30χρονου νεαρού στην πυλωτή της πολυκατοικίας του στην Καισαριανή και ο σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του 32χρόνων δείχνουν πόσο αδίστακτοι είναι οι ένοπλοι. Οι άγνωστοι κακοποιοί ήθελαν να αρπάξουν ένα αυτοκίνητο και έπεσαν πάνω στα δύο αδέλφια.

Σε ποιες περιοχές εντοπίζεται η δράση τους

Οι συμμορίες των αλλοδαπών δρούνε στις περιοχές της Αθήνας, στο κέντρο και στα γύρω από αυτήν προάστια όπως είναι η Καλλιθέα, η Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο.

Στον Πειραιά αλλά και τα γύρω από το λιμάνι προάστια. Στα Βόρεια Προάστια όπου δρούνε τουλάχιστον τρείς συμμορίες ενόπλων.

Στα Δυτικά Προάστια όπου εδώ εντοπίζεται η δράση τεσσάρων ένοπλων συμμοριών από αλλοδαπούς. Στις περιοχές των Μεσογείων και κυρίως στα Σπάτα, το Κορωπί, το Μαρκόπουλο, η Παιανία και αλλού.

Στα Νότια Προάστια που κυρίως κινούνται στις περιοχές της Βούλας, της Βουλιαγμένης μέχρι τη Βάρκιζα, την Ανάβυσσο και το Σούνιο.

Το σύνολο των ένοπλων συμμοριών ξεπερνά τις δέκα. Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι στις συμμορίες αυτές ανήκουν περισσότεροι από 100 ένοπλοι Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ρωσοπόντιοι αλλά και άλλοι που προέρχονται από άλλες χώρες.

Πώς δρούνε

Συνήθως εντοπίζουν σπίτια και διαμερίσματα και όταν είναι να εισβάλουν μπαίνουν συνήθως από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα.

Μέσα στα σπίτια και διαμερίσματα ακινητοποιούν τους ενοίκους που κοιμούνται ήσυχοι και τους αρπάζουν χρήματα κοσμήματα κινητά και φυσικά τα αυτοκίνητά τους αλλά και τα κλειδιά τους.

Οι Αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται για την αντιμετώπιση αυτού του είδους του εγκλήματος είναι στην ουσία ελάχιστες.

Το κύριο βάρος το έχει το Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών και Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής οι πέντε υποδιευθύνσεις ασφαλείας με πολύ λίγο προσωπικό και τα κατά τόπους τμήματα ασφαλείας με ελάχιστο προσωπικό.

Μάλιστα από τις αρχές του περασμένου Απριλίου που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος ένα μεγάλο μέρος αστυνομικών έχει διατεθεί για θέματα της Κρατικής Ασφάλειας με αποτέλεσμα να διαλύονται οι διωκτικές υπηρεσίες.

Το πλέον τραγικό από όλα είναι ότι οι κακοποιοί δεν φαίνεται να ενοχλούνται από την Ελληνική Αστυνομία, η παρουσία της οποίας είναι μάλλον για αβλαβείς διελεύσεις από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι κακοποιοί φέρουν βαρύτερο οπλισμό από τους αστυνομικούς έχοντας μαζί τους υποπολυβόλα αυτόματα αλλά και καλάσνικοφ.

Αξίζει να τονισθεί ότι η Ασφάλεια Αττικής έχει στο παρελθόν εξαρθρώσει πολλές συμμορίες με καλάσνικοφ, αλλά όπως φαίνεται οι κακοποιοί που μπαίνουν σε σπίτια και διαμερίσματα μοιάζουν με Λερναία Ύδρα.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις που οι δράστες μπήκαν σε σπίτια ή πολυτελή διαμερίσματα και αφού παρέμειναν μέσα για περισσότερο από 20 λεπτά αποχώρησαν με πλούσια λεία.

Τί απαντούν οι αστυνομικοί; Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί απαντούν ότι με μισθούς πείνας αλλά και με το κύριο βάρος στο να φυλάμε επώνυμους δεν μπορεί να υπάρξει αστυνομική προστασία στους φορολογούμενους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ