2012-06-06 20:48:56
Φωτογραφία για Ρωσική προειδοποίηση στην Χ. Κλίντον για τη στήριξή της προς τη Γεωργία
Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ για την ευθύνη που φέρουν μετά τις δηλώσεις στο Τμπιλίσι της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, οι οποίες θεωρήθηκαν από τη Μόσχα ότι υποκινούν «ρεβανσιστικά» συναισθήματα στη Γεωργία απέναντι στη γειτονική της Ρωσία.

Η Κλίντον καταδίκασε χθες στο Τμπιλίσι «την κατοχή και την στρατιωτικοποίηση από τη Ρωσία του εδάφους της Γεωργίας» και κάλεσε τη Μόσχα να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της κατάπαυσης του πυρός του 2008, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης των δυνάμεών της στις θέσεις που είχαν πριν από τη σύγκρουση».

"Οι δηλώσεις της κας Κλίντον στη Γεωργία επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι στην Ουάσινγκτον δεν άντλησαν τα διδάγματα που θα έπρεπε από τα γεγονότα του Αυγούστου του 2008», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς σε ανακοίνωση.

Ο ρωσικός στρατός εισήλθε στη Γεωργία το καλοκαίρι του 2008 έπειτα από επιχείρηση των γεωργιανών δυνάμεων κατά των φιλορώσων αυτονομιστών της Νότιας Οσετίας και παρέμεινε, μετά τη λήξη αυτού του σύντομου πολέμου, εντός του εδάφους αυτού, όπως και στην Αμπχαζία, την άλλη αποσχισθείσα επαρχία της Γεωργίας.


Η Μόσχα έχει εξάλλου αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αυτών εδαφών.

"Σήμερα έχουμε την εντύπωση ότι βλέπουμε κάτι που έχουμε ξαναδεί», προσθέτει ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου.

"Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν ξανά ηχηρές δηλώσεις σε υποστήριξη (του προέδρου της Γεωργίας) Μιχαήλ Σαακασβίλι και επαναλαμβάνουν σχεδόν κατά λέξη τις ψευδείς θέσεις της προπαγάνδας του για 'τη ρωσική κατοχή της Γεωργίας'», επισημαίνει.

"Δεν καταλαβαίνουν καλά στην Ουάσινγκτον το επίπεδο της ευθύνης» που αντιπροσωπεύει το να ενθαρρύνονται «κατ' αυτόν τον τρόπο τα ρεβανσιστικά συναισθήματα του Τμπιλίσι», καταλήγει ο Λουκάσεβιτς στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε ένα φθηνό ξενοδοχείο…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε ένα φθηνό ξενοδοχείο…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ