2012-06-06 21:19:56
Φωτογραφία για ΣΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δίκαιη χαρακτήρισε την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Ο 47χρονος τεχνικός, αναφέρθηκε στη συνεχώς ανοδική πορεία των ερυθρόλευκων από τα Χριστούγεννα και μετά, τη λογική φθορά του χρόνου στον ΠΑΟ, την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Ίκαρο Καλλιθέας, αλλά και στο μέλλον του.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για τη συνεργασία του με τον Ίκαρο: «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία για τρεις μήνες. Όταν ξεκινήσαμε η ομάδα είχε αρκετά προβλήματα, καθώς ξεκίνησε τη σεζόν με πολλές φιλοδοξίες, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν. Θεωρώ ότι έγινε καλή δουλειά, από την οποία είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και τελείωσε με καλό τρόπο. Είμαστε ακόμα σε επαφή με τον Ίκαρο, απλώς θεώρησα καλύτερο να είμαι στην αγορά για να κάνει ο καθένας καλύτερα τη δουλειά του. Δεν υπήρχε κάποια διαφωνία. Και από τις δύο πλευρές υπήρχε ικανοποίηση για τη συνεργασία».


Για τους τελικούς της Α1 κι αν δίκαια ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής: «Νομίζω ήταν απόλυτα δίκαιο. Ήταν καλύτερος και στην κανονική περίοδο, κάτι που του έδωσε το αβαντάζ έδρας και τον βοήθησε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Από τα Χριστούγεννα και μετά ήταν διαρκώς σε ανοδική πορεία και δικαιώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για το πού κρίθηκαν οι τελικοί: «Ο Ολυμπιακός στήθηκε πιο σωστά. Έφτιαξε ομάδα με ταλέντο, όρεξη για διάκριση και μέλλον. Μέσα από τη σκληρή δουλειά ήρθαν οι επιτυχίες πιο γρήγορα από ό,τι ίσως περίμεναν κάποιοι. Τα νέα παιδιά απέδωσαν και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, το πρόβλημα δεν ήταν τεχνικό, αλλά η φυσιολογική φθορά του χρόνου. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν κορμό 6-7 παιδιών που καταβάλλουν κάθε χρόνο μεγάλη προσπάθεια, όμως τα χρόνια περνούν. Αυτό ήρθε να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο ότι η ομάδα δεν βοηθήθηκε από κάποιες μεταγραφές, όπως αυτές των Λόγκαν και Σμιθ».

Για το διεθνές σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου», που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη: «Τα σεμινάρια του ΣΕΠΚ τις περισσότερες φορές είναι πολύ ψηλού επίπεδου. Έτσι και στο φετινό ο πήχης κρατιέται σε υψηλό επίπεδο. Θα σταθώ λίγο στον Τριντσιέρι, τον οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν καλά, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ομιλητές που άπαντες στην Ελλάδα κι όχι μόνο γνωρίζουν την αξία τους. Έχω τη χαρά να γνωρίζω και να έχω φιλική σχέση με τον Τριντσιέρι, καθώς πέρυσι τον αντιμετωπίσαμε με τον Πανελλήνιο. Πρόκειται για πολύ καλό προπονητή, ο οποίος ίσως είναι ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην Ιταλία μετά τον Πιανιτζιάνι».

Για το επαγγελματικό μέλλον του: «Αν το δούμε ως επάγγελμα θα είναι δύσκολο. Υπάρχει κρίση σε όλη την Ευρώπη, που χτυπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ. Δεν ξέρω πώς θα είναι η ομάδα του μέλλοντος και τι θα ζητάει από τον προπονητή. Το να είσαι καθαρά επαγγελματίας προπονητής αυτή τη στιγμή φαντάζει κάτι δύσκολο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ