2012-06-07 04:34:09
Φωτογραφία για Α. Χάφινγκτον: «Τα μέτρα σε Ελλάδα και Ισπανία βάθυναν το χρέος»
Αψηφώντας την ύφεση στην Ισπανία και επικρίνοντας έντονα την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας, η Αριάνα Χάφιγκτον, ανακοίνωσε τη λειτουργία της ισπανικής εκδοχής του Huffington Post Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο παραμονή της λειτουργίας της ισπανικής εκδοχής του ιστοτόπου, η Χάφιγκτον σημείωσε ότι οι οικονομικές κρίσεις είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουν νέα μοντέλα ενημέρωσης και για να δοθούν στους ανθρώπους τα μέσα να εκφραστούν.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να βγάλουμε χρήματα», δήλωσε η 61χρονη Χάφινγκτον, η οποία πρόσθεσε ότι το Ηuffington Post βρίσκεται «σε διαβουλεύσεις στη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Ινδία και την Ιαπωνία».

Ήδη λειτουργούν δύο εκδοχές του Huffington Post στον Καναδά, μία στη Βρετανία και μία στη Γαλλία, ενώ η Χάφιγκτον έχει ήδη ανακοινώσει τη λειτουργία μιας ιταλικής εκδοχής το Σεπτέμβριο σε συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο «L'Espresso».


«Εμείς κάνουμε ένα ξεκίνημα, χωρίς υψηλά γενικά έξοδα, γι' αυτό σε κάθε χώρα, λειτουργούμε σε συνεργασία με ένα καθιερωμένο μέσο ενημέρωσης», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι η ισπανική εκδοχή του Huffington Post θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» και θα έχει δέκα εργαζόμενους, οι οκτώ από τους οποίους είναι δημοσιογράφοι.

Η ισπανική εκδοχή του Huffington Post θα πάρει σαφή θέση κατά της λιτότητας που επιβάλλει η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, σημείωσε.

«Είναι χαζό. Είναι η ίδια η χαζομάρα: να κάνεις πάντα το ίδιο πράγμα ελπίζοντας ότι θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα», σχολίασε η κ. Χάφινγκτον σημειώνοντας πως για εκείνη, το μόνο που έκαναν τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν να βαθύνουν το χρέος, μειώνοντας την οικονομική ανάπτυξη και τα φορολογικά έσοδα.

«Βρισκόμαστε προς το παρόν στα νύχια μιας καταστροφικής ιδεολογίας. Δεν βρισκόμαστε πράγματι μπροστά στην υλοποίηση μιας υγιούς οικονομικής πολιτικής», υπογράμμισε.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ