2012-06-07 09:11:06
Φωτογραφία για ΣΚΟΠΙΑ: Θα ξαναπροσφύγουμε στη Χάγη για το όνομα!
Σκοπιανό θράσος σε έξαρση και πάλι! Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα του εκ νέου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας.

«Στην παρούσα φάση δεν θα απέκλεια αυτό το ενδεχόμενο, ούτε και κανένα άλλο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Η απόφαση της Χάγης είναι σημαντική, διότι περιέχει ένα σαφή ορισμό σχετικά με το ποιος είναι ο παραβάτης και τι αναμένεται από αυτόν στο μέλλον. Η χώρα που είναι μέλος του ΟΗΕ δεν πρέπει να επαναλάβει την ίδια πράξη που έχει κριθεί ως παράνομη. Είναι απολύτως σαφές. Η απόφαση της Χάγης δείχνει ποιος παραβίασε κάτι και ποιος όχι. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλες τις επιλογές, χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο νέας προσφυγής» ανέφερε ο κ. Πόποσκι σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Alfa», σχετικά με το ενδεχόμενο να προσφύγει εκ νέου η χώρα του στο ΔΔΧ κατά της Ελλάδας.


Μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Μαΐου, στην οποία η ΠΓΔΜ δεν έλαβε πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία, κάτι που ήταν αναμενόμενο καθώς η Σύνοδος δεν ασχολήθηκε με θέματα διεύρυνσης, υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο των Σκοπίων, σχετικά με το εάν η ΠΓΔΜ πρέπει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΔΧ.

Μάλιστα τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, ισχυρίστηκαν ότι η ΠΓΔΜ δεν έλαβε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στο Σικάγο εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας.

Prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ