2012-06-07 09:06:26
Φωτογραφία για Reuters: Πιθανές και τρίτες εκλογές στην Ελλάδα
«Ακόμα και αν τα «κυρίαρχα» κόμματα της Ελλάδας οδηγήσουν το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα , του οποίου η πολιτική μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, σε ήττα, το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα είναι μάλλον αμφίβολο, οπότε μία νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί να φανεί στον ορίζοντα» σημειώνει το Reuters σε νέο άρθρο- ανάλυση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται σώμα με σώμα με τη Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε 6 εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα παραπαίει εν μέσω μιας οικονομικής...

κρίσης που ταρακουνάει το ευρώ συθέμελα».

«Ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία, που προς το παρόν προηγείται με ελάχιστη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, μπορέσει να δημιουργήσει κυβέρνηση με την συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ και ίσως μερικών άλλων, δεν θα αντέξει το βάρος της τεράστιας επίπονης δουλειάς που χρειάζεται».

«Μιλάμε για μερική αναβολή του αναπόφευκτου» λέει ο πολιτικός αναλυτής John Loulis. «Δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από μερικούς μήνες».


Εξαγριωμένοι με τα κυρίαρχα μέχρι πρότινος κόμματα για τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί μέσω του συμφώνου διάσωσης ύψους 130 δις ευρώ, οι Έλληνες υποστήριξαν μικρότερα κόμματα, βάζοντας την ριζοσπαστική αριστερά στη δεύτερη θέση, σε μία άνευ σαφούς αποτελέσματος εκλογική μάχη στις 6 Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΕΕ μπλοφάρει όταν απειλεί να διακόψει τη βοηθεία εάν η Αθήνα δεν προβεί σε σκληρές μεταρρυθμίσεις.

Οι δεσμεύσεις του ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για εθνικοποίηση των τραπεζών και ανάκληση των περικοπών στον προϋπολογισμό της χώρας έχουν οδηγήσει τις αγορές και τους διεθνείς δανειστές να τον συγκρίνουν με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Hugo Chavez.

Οι ίδιοι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να είναι σκεπτικοί με τις αντίθετες απόψεις του σχετικά με τις αγορές και ο Τσίπρας ίσως να μην καταφέρει να κεφαλοποιήσει την πρόσφατη επιτυχία του. Ακόμα και αν νικήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιθανόν να έρθει αντιμέτωπος με τα άδεια ταμεία της χώρας και να μην μπορέσει να επιβιώσει παρά μόνο για λίγο.

Οι διεθνείς δανειστές έχουν κάνει σαφές ότι η Αθήνα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για να παραλάβει τις επόμενες δόσεις.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι λεφτά επαρκούν έως και αυτόν τον μήνα.

Από epikaira
Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ