2012-06-07 10:38:48
Φωτογραφία για Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Γελάνε και τα κοράκια – Οι Έλληνες ζητιανεύουν για 100 δις!
Σκληρές εκφράσεις κατά της χώρας μας χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εξαγωγέων της χώρας του.

Σε αντίδρασή του, σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, στην παρατήρηση της αντιπολίτευση ότι η ελληνική οικονομία είναι καλύτερη από αυτή της Τουρκίας, αναρωτήθηκε αν «μία χώρα η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ζητιανεύοντας αυτήν την στιγμή 100 δισεκατομμύρια, μπορεί ποτέ να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία».

«Ο αξιότιμος Πρόεδρος του Κόμματος (Κιλιτσντάρογλου) σε ομιλία που είχε κάνει σε τηλεοπτικό δίκτυο, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική οικονομία είναι καλύτερη από την οικονομία της Τουρκίας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Μια χώρα η οποία προσπαθεί μειώνοντας τον πληθυσμό της να δείξει περισσότερο το κατά κεφαλήν εισόδημά της. Ρωτήστε να δούμε ποια είναι η αγοραστική ισχύς των ανθρώπων αυτών; Μια χώρα η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ζητιανεύοντας αυτήν την στιγμή 100 δισεκατομμύρια, μπορεί ποτέ να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία; Μια χώρα η οποία αυτήν την στιγμή επιχειρεί να πουλήσει τα νησιά της, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία;


» Άραγε τι υπάρχει στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας; Ποια είναι η κατάστασή της με το ΔΝΤ; Ποια είναι η κατάστασή της απέναντι στην ΕΕ; Πώς είναι δυνατόν εμείς τώρα να προβαίνουμε σε αυτήν την σύγκριση; Αυτό είναι κάτι το εφικτό; Σε αυτό γελάνε ακόμα και τα κοράκια. Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται αυτά», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Ερντογάν.

«Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει ακόμη και το σημερινό, μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας», υπογράμμισε. «Καλύτερα λοιπόν για τη γειτονική μας χώρα να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο εποικοδομητική στάση στις διμερείς σχέσεις», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ταγίπ να θυμάσαι κάτι! Μπορεί οι εκάστοτε κυβερνήσεις να μας έκαναν έρμαιο στα δίχτυα των Ευρωπαίων διακτατόρων αλλά θα ξανασηκωθούμε… Και όταν σηκωθούμε ξέρεις καλά ό, τι καμία σύγκριση δεν θα μπορείς να κάνεις!

Prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ