2018-10-04 22:21:18
Φωτογραφία για Όλα όσα πρέπει να σκεφτείς πριν διακοσμήσεις το σπίτι σου
Το θέμα της διακόσμησης του σπιτιού είναι μία απολύτως προσωπική υπόθεση, ωστόσο πολλοί εμπνέονται είτε από σπίτια άλλων, είτε από διάφορα blogs και social media. Η έμπνευση είναι ελεύθερη και πηγάζει από παντού, ωστόσο πρέπει να έχουμε ορισμένα πράγματα κατά νου πριν ξεκινήσουμε να στήνουμε το δικό μας και κυρίως να το διακοσμούμε. Το κάθε σπίτι έχει τη δική του ταυτότητα, όπως κι ο κάθε άνθρωπος. Έτσι απαιτεί λίγη μελέτη ούτως ώστε αυτή η ταυτότητα να αποτυπωθεί ακριβώς.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που καλό θα ήταν να σκεφτείς πριν διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο, όπως:

*Σπίτι είναι ό, τι υπάρχει μέσα στο χώρο. Άνθρωπος ή αντικείμενο.

*Το σπίτι οφείλει να ανταποκρίνεται στις συνήθειες και τις ανάγκες αυτών που το ζούνε. Και μην ξεχνάμε ότι ο καθένας έχει πολύ διαφορετικές ανάγκες!

*Δεν έχουν σημασία τα τετραγωνικά μέτρα, αλλά η διαρρύθμιση του χώρου. Μπορούν να γίνουν αξιοθαύμαστα πράγματα σ’ ένα μικρό σπίτι και η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να είναι λειτουργικό.


*Το σπίτι γεμίζει σιγά σιγά, μην περιμένεις αμέσως μετά από μία μετακόμιση να είναι ένα σπίτι γεμάτο (συναισθηματικά και πρακτικά).

*Σπίτι είναι τα post it και τα αντικείμενα από ένα ταξίδι ή τα δώρα φίλων και τα πεταμένα ρούχα στο πάτωμα.

*Το σπίτι προσαρμόζεται στην εποχή και τις καιρικές συνθήκες, όπως κι εμείς.

*Το σπίτι αλλάζει μορφή ανάλογα με τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες και τις κουβέρτες. Τα χρώματα και οι υφές το κάνουν ζεστό το χειμώνα ή ανάλαφρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

*Προσοχή στο χαλί: Όσο κι αν δεν το πιστεύουμε το πάτωμα είναι τόσο σημαντικό όσο και οι τοίχοι. Ένα ουδέτερο χρώμα στο χαλί (π.χ. μπεζ ή γκρι) διατηρεί τον χώρο φυσικό και βοηθάει ώστε να γίνονται εμφανείς οι υπόλοιπες διακοσμητικές προσθήκες του χώρου. Από την άλλη, ένα χαλί με έντονα χρώματα και patterns μπορεί αρχικά να φαίνεται υπερβολικό, αλλά τελικά να προσδίδει στον χαρακτήρα του σπιτιού.

*Προσοχή στα κάδρα: Τα κάδρα ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και τον τρόπο που θα τοποθετηθούν , καλό είναι να έχουν ίδιο χρώμα ή έστω ίδιες αποχρώσεις.

*Αποφάσισε από την αρχή ποια θέλεις να είναι τα βασικά χρώματα του κάθε χώρου. Για παράδειγμα, αν πάρεις έναν μαύρο καναπέ, αποφάσισε με ποια χρώματα θέλεις να τον συνδυάσεις (π.χ. γήινα ή συνδυασμός μαύρου-κόκκινου).

*Αν ο χώρος με την κουζίνα είναι ενιαίος, προτίμησε η κουζίνα σου να είναι ουδέτερη, ώστε να μην "πνιγεί" το καθιστικό.

*Μη φοβάσαι να τολμήσεις την ανάμειξη διαφορετικών στυλ. Ένας περίεργος καθρέφτης μπορεί να μην είναι αυτό που λείπει από το σπίτι σου , αλλά μπορεί να ταιριάξει στα πλαίσια της mix & match φιλοσοφίας.

*Αξιοποίησε όσα έχεις ήδη! Αν περισσεύουν πράγματα από κάποιο σπίτι ή έχεις μία πολυθρόνα που δεν σου φαίνεται και πολύ χρήσιμη, δοκίμασε να ρίξεις από πάνω ένα ριχτάρι ή ακόμα και να αλλάξεις ολόκληρο το κάλυμμα. Γενικότερα, προσπαθούμε να μην πετάμε, αλλά να ανακυκλώνουμε και να ανακατασκευάζουμε!

*Κεφάλαιο φυτά: δεν αρέσουν σε όλους και δεν ταιριάζουν σε όλους. Από το να αγοράσεις και να μην τα φροντίσεις, καλύτερα να μην τα αγοράσεις εξαρχής. Ωστόσο, προσδίδουν ζωντάνια, χρώμα και θετική ενέργεια.

*Μη φοβάσαι την ακαταστασία. Άλλο καθαριότητα και άλλο τάξη! Η τάξη μας κάνει να συγκεντρωνόμαστε και να αποδίδουμε καλύτερα, όμως δεν είναι κακό να μείνει μία κούπα με καφέ στο γραφείο ή μία εφημερίδα που δεν πετάξαμε στη βιβλιοθήκη. Μην είσαι ψυχαναγκαστική με τον χώρο σου και θα είσαι και πιο ήρεμη και στη ζωή σου.

*Πετιέται οτιδήποτε δεν είναι χρήσιμο. Ανά εξάμηνο το σπίτι πρέπει να ανανεώνεται, άρα και να γίνεται μία γενική καθαριότητα (ντουλάπια, ράφια, αποθηκευτικοί χώροι). Όλα αδειάζουν και ξαναγεμίζουν.

*Βρες λίγο χώρο για δημιουργία. Ο καθένας από εμάς έχει κάτι που τον ηρεμεί. Αν ζωγραφίζεις, βρες μία γωνία που θα έχει όλα τα υλικά. Αν φτιάχνεις κοσμήματα, κάνε το ίδιο. Αν θέλεις να διαβάσεις το βιβλίο σου αφοσιωμένη, φτιάξτε το ιδανικό spot με τραπεζάκι και μία αναπαυτική καρέκλα, που θα σε εμπνέει. Αν κάνεις γιόγκα, βάλε το στρώμα δίπλα από το κρεβάτι και σου εγγυώμαι πως δεν θα ξαναδείς το χαλί του δωματίου σου.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις pin στο Pinterest σκέψου ότι το σπίτι που βλέπεις στη φωτογραφία δε θα σε καλύπτει γιατί πολύ απλά δεν είναι το δικό σου. Πάρε ιδέες, βρες τον χρόνο και δημιούργησε τον τρόπο ζωής που σου ταιριάζει. Το σπίτι είναι ό,τι βλέπεις, ό,τι νιώθεις, οι αναμνήσεις και το καταφύγιό σου στο τέλος της ημέρας.

Αξίζει τον κόπο!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ