2012-06-07 12:48:15
Φωτογραφία για Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ
Περίπου τέσσερις Γερμανοί στους πέντε (78%) δηλώνουν πεπεισμένοι ότι "τα χειρότερα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης" δεν έχουν έλθει ακόμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του DeutschlandTrend, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, ένας Γερμανός στους δυο (53%) φοβάται ότι η κρίση θα έχει συνέπειες στην περιουσία του και τα εισοδήματά του, ένας στους τέσσερις περιμένει "σοβαρές επιπτώσεις" και μόνο ένα 16% εκτιμά ότι δεν θα έχει επιπτώσεις.

Εάν πάνω από ένας Γερμανός στους δύο εκφράζει ανησυχία για τα οικονομικά, το 70% εκτιμά ότι το ενιαίο νόμισμα θα επιβιώσει της κρίσης και θα συνεχίσει να υπάρχει τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, οι μισοί και πλέον Γερμανοί (55%) θεωρούν ότι θα ήταν προτιμότερο να διατηρήσει η Γερμανία το μάρκο ως εθνικό νόμισμα.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών (83%) θεωρεί ότι η Αθήνα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους της.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στις 4 και 5 Ιουνίου σε ένα τυχαίο δείγμα 1.501 ανθρώπων.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ