2018-10-06 18:36:05
Φωτογραφία για Πονάω πολύ στον ώμο και έχω δοκιμάσει τα πάντα τι μπορώ να κάνω;
H άρθρωση του ώμου, διαθέτει το μεγαλύτερο εύρος κίνησης στο ανθρώπινο σώμα και για το λόγο αυτό συχνά παρουσιάζει τραυματισμούς και πόνο.

Ευαισθησία στον έναν ή και στους δύο ώμους παρουσιάζεται μετά από αθλητικές δραστηριότητες ή και μετά από καθημερινές εργασίες στο σπίτι ή στην δουλειά.

Το άκουσμα διαγνώσεων όπως τενοντίτιδα, ρήξη, ασβεστοποίηση, δυσκαμψία και αστάθεια κρύβουν μερικές από τις παθήσεις στην περιοχή του ώμου Οι τένοντες του ώμου (υπερακάνθιος, υπακάνθιος, υποπλάτιος και μακρά κεφαλή του δικεφάλου) παράγουν πόνο όταν φλεγμαίνουν λόγω τραυματισμού, μικρορήξεων ή εναπόθεσης κρυστάλλων ασβεστίου. Επιπλεόν, ερεθισμός του θυλάκου της άρθρωσης ή του υπακρωμιακού χώρου παρουσιάζεται συχνά και συνοδεύεται από έντονο πόνο και περιορισμό των κινήσεων.

Οι παραπάνω παθήσεις μπορεί να είναι αρκετά επίπονες και να ακούγονται δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, παρόλα αυτά υπάρχει λύση! Το Manual Therapy είναι μία εξειδικευμένη θεραπευτική προσέγγιση, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η χρήση των χεριών από το φυσικοθεραπευτή τόσο για την αξιολόγηση των παθήσεων όσο και για τη θεραπεία τους.


Ακόμα κι αν ο ώμος πονάει αρκετά και δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στη συγκεκριμένη άρθρωση, μπορεί να “ξεπονέσει” έμμεσα με κινητοποιήσεις σε άλλες αρθρώσεις.

Συγκεκριμένα, κινητοποιώντας την ωμοπλάτη συμβάλλεις στην βελτίωση του εύρους κίνησης του ώμου καθώς επίσης και στη μείωση του πόνου (όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η κινητικότητα της ωμοπλάτης είναι αυτή που διασφαλίζει την σταθερότητα που απαιτείται, για την εύρυθμη λειτουργία της άρθρωσης του ώμου).

Συμπληρωματικά, εφαρμόζοντας ειδικές τεχνικές κινητοποίησης στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής μπορείς να προκαλέσεις τα ίδια αποτελεσματα με αυτά της ωμοπλάτης καθώς ο ώμος νευρώνεται από τον αυχένα (6ος αυχενικός σπόνδυλος).
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ