2018-10-08 11:05:22
Φωτογραφία για MEGA: Θα μπορούσε να σωθεί, αν...
Αν το Mega συνέχιζε να προβάλλει διαφημίσεις ως και το τέλος του Σεπτεμβρίου, οι τράπεζες δεν θα είχαν τυπικό λόγο να ζητήσουν την εκποίηση του Mega. Το υπόλοιπο του δανείου των 15 εκατ. ευρώ της οφειλής της Τηλέτυπος (65 εκατ. ευρώ) προς τις δανείστριες τράπεζες θα είχε ενδεχομένως καλυφθεί, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε εισρεύσει στα ταμεία το αντίστοιχο ποσό με τη μετάδοση των σειρών από την ταινιοθήκη του Mega.

Η απόφαση για το «μαύρο» όμως είχε ληφθεί πολύ καιρό πριν από το καλοκαίρι του 2017 και την απόφαση είχε αποκαλύψει η στήλη στις typologies.gr . Στις 27 Αυγούστου 2017 σε ρεπορτάζ με τίτλο«Διάσωση ή ειδική εκκαθάριση για το Mega».

Αν το Mega είχε διεκδικήσει την άδεια πιθανότατα θα τη λάμβανε, αλλά αυτό δεν το ήθελαν οι μέτοχοι, οι ανταγωνιστές και οι τράπεζες, ενώ η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή.

Με την απόρριψη από το ΣτΕ των προσφυγών της Τηλέτυπος κατά της προκήρυξης των τηλεοπτικών σταθμών, το δράμα του Mega ολοκληρώνεται με τους τίτλους τέλους. Το ΕΣΡ θα ζητήσει από την ΕΕΤΤ τη διακοπή του σήματος, το οποίο θα πράξει η Digea. Θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων (ταινιοθήκη, εμπορικό σήμα, αρχείο ειδήσεων, ακίνητη περιουσία) εντός διαστήματος τουλάχιστον τριών μηνών. Οι τράπεζες, πάντως, εκτιμούν ότι θα εισπράξουν το 95% του δανείου τους.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ