2018-10-10 19:39:25
Φωτογραφία για ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγας: Παρά τις σημαντικές περικοπές δεν έχει καμφθεί το ηθικό των στελεχών ΕΔ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη, σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της Ε΄ ΕΣΣΟ 2018, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Λαμπράκης Δημητρίου, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές Αρχές, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Νεοσυλλέκτων.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νέους σμηνίτες, τους κάλεσε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο τους το σύνολο του ελληνικού λαού και τους προέτρεψε να δείξουν ενδιαφέρον και υπευθυνότητα και να εκμεταλλευτούν ό,τι τους προσφέρεται, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν όχι μόνο κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τους θητεία αλλά και μετέπειτα στην κοινωνική τους ζωή.


Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «έχουμε συνείδηση της πραγματικότητας, των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Για αυτό αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση που είναι καθοριστική για τη διατήρηση του αξιόμαχου και του φρονήματος».

Απευθυνόμενος στους γονείς, υπογράμμισε ότι πρέπει είναι υπερήφανοι για τα παιδιά τους που θα αφιερώσουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της πατρίδας. «Πλέον τα παιδιά σας – τόνισε - είναι και δικά μας παιδιά. Να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουμε στη διάρκεια της θητείας τους να είναι απόλυτα ασφαλείς».

Και συνέχισε: «Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις ως μέρος του ελληνικού λαού συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στην προσπάθεια της ανασυγκρότησης του τόπου. Παρά τις σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει καμφθεί το ηθικό των στελεχών, ούτε έχει υποβαθμιστεί η μαχητική ισχύς του αμυντικού μας συστήματος. Με άξονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και ασφάλειας, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προωθούμε σημαντικές μεταβολές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό την ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση, την βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων και την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν».

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:
(mod.mil.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ