2018-10-11 17:52:48
Φωτογραφία για Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης, δήλωσε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών. Κλείνοντας στις δηλώσεις του,  ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών και, απευθυνόμενος στον Ν. Κοτζιά του ευχήθηκε «να συνεχιστεί η πάρα πολλή καλή δουλειά που κάνετε στο Υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική, ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή».

Τόνισε δε, πως θεωρεί ότι «αυτή η πολιτική βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας που έχουμε ως κυβέρνηση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στο χάρτη. Πρέπει και τα προβλήματα με τους γείτονές της να λύσει με τρόπο σοφό και δίκαιο, και να αναπτύξει όμως και τις τεχνολογίες αυτές που θα τις δώσουν τη δυνατότητα να γίνει ένας σύγχρονος κόμβος για την ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης». Συνεπώς, κατέληξε ο Ν. Παππάς, «θα έλεγα, θέλει τεχνολογίες και σοφή εξωτερική πολιτική».


Σε τροχιά τεχνολογικής αναβάθμισης το ΥΠΕΞ

Άλλο ένα μέτρο τεχνολογικής αναβάθμισης του Υπουργείου Εξωτερικών και γενικότερα του δημοσίου τομέα πήρε σήμερα σάρκα και οστά με τις υπογραφές του Υπουργού Εξωτερικών  και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Πρόκειται για το Μνημόνιο Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία θα προσφέρει, όπως τόνισε ο Ν. Κοτζιάς, πιο εύκολη μεταφορά εικόνας για τις βιντεοσυνδιασκέψεις ανάμεσα στις αρχές που έχει το Υπουργείο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αλλά και πιο ασφαλή την εσωτερική, τόσο εντός της χώρας όσο και με τις αρχές μας στο εξωτερικό, αλληλογραφία μας. Μια τεχνολογική αναβάθμιση που συμβάλει καθοριστικά στην άμεση και εξ αποστάσεως υποβολή αιτήσεων των Ελλήνων του εξωτερικού προς τις προξενικές μας αρχές χωρίς περιττές μετακινήσεις. Ειδική βοήθεια θα είναι και για τις δραστηριότητες της οικονομικής διπλωματίας καθώς, όπως εξήγησε ο Ν. Κοτζιάς, «θα μπορούν και οι επιχειρήσεις και οι κοινωνικοί εταίροι να έχουν μία απευθείας πρόσβαση, συνομιλία κα ενημέρωση με τους εμπορικούς μας ακολούθους στο εξωτερικό».

 Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παππά, ενώ επισήμανε ότι «η σημερινή μέρα είναι σημαντική για εμάς», καθώς, όπως είπε, «επιβεβαιώνει και δικαιώνει την απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής μας να φτιαχτεί ειδικό υπουργείο που να ασχολείται με τα ζητήματα της ψηφιακής τεχνολογίας» σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών «θα έχει ισχυρά κέρδη» από αυτό. Τέλος ο Ν. Κοτζιάς σχολιάζοντας ότι δεν θα αναφερθεί σε άλλα θέματα, πέραν του παρόντος, τόνισε ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει».

 Σε αυτό το σημείο λαμβάνοντας τον λόγο ο Ν. Παππάς συμπλήρωσε στην τελευταία φράση του Υπουργού Εξωτερικών: «Αυτό, αγαπητέ Νίκο, ισχύει για όλους τους Υπουργούς, νομίζω. Έτσι δεν είναι; Δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τον υπουργό Εξωτερικών, νομίζω ότι όλοι οι Υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα ακριβώς για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή».

Ειδικότερα για το μνημόνιο συνεργασίας ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού για την ίδρυση του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται, «έχει δικαιωθεί, εκ των πραγμάτων, έχει επιταχύνει τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δημόσιο». Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι το νέο αυτό εργαλείο θα δώσει την τεχνολογική δυνατότητα στις προξενικές μας αρχές και στις πρεσβείες μας να έχουν τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης, αλλά θα αναβαθμίσει και τη δουλειά που θα κάνουν πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμά της.

Ο Ν. Παππάς εξήγησε ότι είναι ήδη πολύ στενή η συνεργασία σε υπηρεσιακό επίπεδο με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θα είναι από τα πρώτα που θα εγκαταστήσει τα συστήματα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων εντός του Υπουργείου. «Είναι ένα σύστημα», ανέφερε, «το οποίο το έχουμε εγκαταστήσει στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής», ενημερώνοντας παράλληλα ότι «είμαστε και εν όψει της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε όλο το Δημόσιο», ένα έργο το οποίο χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό», το οποίο «θα εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια για το Δημόσιο σε ετήσια βάση, κατ' αρχήν, αλλά δεύτερον, θα κάνει πάρα πολύ πιο αποτελεσματική τη δουλειά των δημόσιων λειτουργών και κυρίως και θα το διαπιστώσουν όλοι και, της πολιτικής ηγεσίας».

 Τέλος οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν και στη χρηματοδότηση του έργου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το αποθεματικό της Ε.Ε.Τ.Τ. γεγονός που, όπως εξήγησε ο Ν. Παππάς, «έχει και τη ξεχωριστή του σημασία».

AΜΠΕ

«The New Daily Mail»
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ