2018-10-12 05:49:57
Φωτογραφία για ΠΟΜΕΝΣ: Τι θα γίνει με τη φύλαξη των HOT SPOT ;
Συνδρομή Προσωπικού των ΕΔ στο Συντονιστικό Ρόλο της Λειτουργίας των  Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών (HOT – SPOT)

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν σχετικής επιστολής, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) και έχοντας γίνει αποδέκτρια διαμαρτυρίας αυξημένου ποσοστού συναδέλφων μας, επαναφέρει το πρόβλημα σχετικά με την εμπλοκή τους σε αποστολές ξένες προς το αμιγώς στρατιωτικό αντικείμενο, στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου που τους έχει ανατεθεί για τη λειτουργία σειράς Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών (HOT – SPOT).

Το φαινόμενο της συνεχιζόμενης εισροής μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης ανησυχίας για την κοινωνία μας και η αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη.Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, στα πλαίσια προάσπισης του εθνικού συμφέροντος, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες
. Ενεπλάκησαν κατά το αρχικό στάδιο, απoδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο οργανωτικού χαρακτήρα για το οποίο διακρίνονται.Ωστόσο η συνέχεια δεν μας επιφύλαξε κάποια μεταβλητότητα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας παρέμειναν ο κύριος διαχειριστής του προβλήματος, με τους υπόλοιπους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ να αρκούνται σε δευτερεύοντα ρόλο.

          Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα, η κυρίαρχη αποστολή των ΕΔ, είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας. Τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, θεσμικά εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα άλλων κρατικών φορέων, που διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό, μέσα, εμπειρία και τεχνογνωσία. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενστερνιζόμενα στο έπακρο τον όρκο που έχουν δώσει, μεριμνούν για τη διασφάλιση των μειζόνων αγαθών, της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και εκεί πρέπει να μείνουνε εστιασμένα και απερίσπαστα.

Συνεπώς, εκτιμάται ότι επιβάλλεται η εξέταση του θέματος, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η απαγκίστρωση των ΕΔ από το συντονιστικό ρόλο διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος. Τα στελέχη πρέπει να επιστρέψουν στα πεδία των ασκήσεων και όπου αλλού επιβάλλεται εκ της αποστολής τους.Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Γραμματείας Μέριμνας Προσωπικού: Τχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλ. 6936158679.

Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης τηλ. 6983503377, email: 

.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ