2012-06-08 09:58:08
Φωτογραφία για Η Fitch υποβάθμισε την Ισπανία ενώ απειλεί και τις ΗΠΑ!
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ισπανίας κατά τρεις βαθμίδες, από το Α στο ΒΒΒ ενώ απειλεί και τις ΗΠΑ με μείωση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Fitch, η Μαδρίτη θα παραμείνει σε ύφεση όλο το . υπόλοιπο 2012 αλλά και το 2013.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο οίκος σημειώνει πως το υψηλό επίπεδο τους εξωτερικού χρέους της Ισπανίας την έχει καταστήσει ευάλωτη σε μετάδοση της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελλάδα, ενώ εκτιμά πως η Ισπανία θα λάβει βοήθεια για τη στήριξη του τραπεζικού της συστήματος.

Την ίδια ώρα, οίκος αξιολόγησης απειλεί ανοιχτά με υποβάθμιση τον επόμενο χρόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν η Ουάσινγκτον δεν αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και αν δεν δημιουργήσει ένα «αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής».

«Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα (από τις τέσσερις μεγάλες χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ), η οποία δεν έχει αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής» επεσήμανε ο αναλυτής του τομέα αξιολογήσεων κρατών Εντ Πάρκερ, μιλώντας σε συνέδριο της Fitch στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ