2018-12-01 17:39:28
Φωτογραφία για Ο μυστικός κώδικας επικοινωνίας των εφήβων για τις αταξίες τους
Ο μυστικός κώδικας επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει οι έφηβοι για τις αταξίες τους Οδηγίες προς... ναυτιλλομένους εξέδωσε η εφαρμογή zift, που αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους στον ψηφιακό κόσμο. 

Σύμφωνα με την εφαρμογή οι έφηβοι έχουν αναπτύξει έναν μυστικό κώδικα που αποτελείται από λέξεις και emoji για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να πειραματίζονται, χωρίς οι γονείς τους να μπορούν να καταλάβουν σε τι αναφέρονται και τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους. Μπορεί τα αστεία emoji και κάποια σκόρπια γράμματα και αριθμοί να δείχνουν αθώα, αλλά κάθε άλλο παρά τέτοια είναι στην πραγματικότητα. 

Η λέξη «GNOC» για παράδειγμα προκύπτει από τα αρχικά της φράσης «get naked on camera», δηλαδή «γδύσου στην κάμερα». Το «RU/18» παραπέμπει στην ερώτηση «are you 18?» - «είσαι 18;»
. Το «99» σημαίνει στη γλώσσα τους «οι γονείς έφυγαν», ενώ το «9» και το «CD9» προειδοποιούν πως «οι γονείς παρακολουθούν». Το «LH6» αποτελεί πρόσκληση για σεξ «let's have sex» - «ας κάνουμε σεξ», ενώ το «TDTM» σημαίνει «talk dirty to me» - «μίλα μου βρώμικα». Υπάρχει επίσης το «IPN» που στη δική τους σλανγκ σημαίνει «I'm posting naked» - «ποστάρω γυμνός/η» και το «KYS» που παραπέμπει στο «kill yourself» - «αυτοκτόνησε!». Υπάρχουν όμως και τα emoji που έχουν τη δική τους σημασία. 

Η μπανάνα ή η μελιτζάνα παραπέμπει στο πέος, ενώ το ντόνατ και το ροδάκινο «φωτογραφίζουν» τον γυναικείο κόλπο. Οι σταγόνες χρησιμοποιούνται για τον οργασμό και το σεξ, ενώ με τα αέρια ή το φυτό εννοούν τη μαριχουάνα. Όσο για τα δύο χέρια, ένας δείκτης και ένας κύκλος, που χειρονομούν, παραπέμπουν στην ερωτική πράξη.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ