2012-06-09 08:43:23
Φωτογραφία για Χιλιάδες Αιγύπτιοι βγήκαν στους δρόμους
Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν χθες στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της χώρας για να ζητήσουν την αποχώρηση από την προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία της χώρας του τελευταίου πρωθυπουργού του Χόσνι Μουμπάρακ, του Αχμαντ Σαφίκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τις ελευθερίες των πολιτών.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν επίσης τη σχετική επιείκεια της ετυμηγορίας στη δίκη του κ. Μουμπάρακ και των συνεργατών του, ενώ υπήρξαν πληροφορίες για πιθανή επιστροφή του πρώην προέδρου - που τώρα είναι στη φυλακή μετά την καταδίκη του - σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στην πρωτεύουσα, 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ, όπου ένας από αυτούς κράδαινε ένα πλακάτ που έγραφε: "Όχι στα υπολείμματα του παλαιού καθεστώτος!", αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Σαφίκ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 16 και 17 Ιουνίου


"Η επανάσταση βρίσκεται σε κίνδυνο. Είμαι εδώ για να μην επιστρέψει το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ. Προστατέψτε την επανάστασή σας!" διακήρυξε ένας ιμάμης στο πλήθος.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σαφίκ είχε δεσμευτεί για την προστασία των ελευθεριών των πολιτών. "Οι δημόσιες πλατείες θα είναι ελεύθερες και ασφαλείς για όποιον επιθυμεί να μιλήσει. Σας υπόσχομαι, κανένας νέος άνθρωπος δεν θα συλληφθεί για πολιτικές δραστηριότητες", είχε τονίσει, κατηγορώντας τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ότι αναζητεί μια υπάκουη νεολαία που υποτάσσεται".

Στην πλατεία Ταχρίρ, οι ακτιβιστές οργάνωσαν επίσης μια παρωδία δίκης του κ. Μουμπάρακ σε ένα ξύλινο βάθρο. Ένας άνδρας μεταμφιεσμένος σε δικαστή καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο και τους συνεργάτες του σε θάνατο, ενώ το πλήθος φώναζε "ο Θεός είναι ο μεγάλος".
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φιλικό με Χαρτς η ΑΕΚ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φιλικό με Χαρτς η ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ