2018-12-20 18:37:36
Φωτογραφία για Υπ. Υγείας: Προτεραιότητα για εξετάσεις, επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς και νοσοκομεία όσοι πολίτες έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ένα ιδιότυπο καθεστώς αναμένεται να εφαρμοστεί από 1.1.2019 καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξη Τύπου, “πριμοδοτούνται” οι πολίτες που έχουν ήδη εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό ενώ όσοι δεν θα εγγραφούν θα έχουν “ποινές”.

Ειδικότερα όσοι έχουν εγγραφεί θα έχουν προτεραιότητα και λιγότερη αναμονή για να επισκεφθούν ειδικό γιατρό (πχ καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ΩΡΛ κλπ), να κάνουν εξετάσεις αλλά και να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Αν.Ξανθός για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Το νέο σύστημα δεν γίνεται για να τεθούν εμπόδια στον πολίτη

Πάντως παρά την ανισότητα αυτή στην εξυπηρέτηση των πολιτών ο υπ. Υγείας Αν. Ξανθόςυπεραμύνθηκε τη ΠΦΥ, υποστηρίζοντας ότι δεν φτιάχνουμε ένα σύστημα για να βάλουμε εμπόδια στην πρόσβαση ή για να εξοικονομήσουμε δαπάνες”

Την ίδια στιγμή παραδέχτηκε όμως πως υπάρχουν καθυστερήσεις και πολλά δεν είναι έτοιμα για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτη Βαρδαρό μέχρι σήμερα έχουν γίνει 500.000 επισκέψεις σε ΤΟΜΥ και μόνο το 1,5% των ασθενών χρειάσθηκε να παραπεμφθούν σε νοσοκομείο ή άλλο γιατρό.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ