2012-06-10 18:21:08
Φωτογραφία για Ραχόι: Πήραμε στήριξη χωρίς εξωτερική παρέμβαση
Στην ιστορικών διαστάσεων συμφωνία που πέτυχε στα πλαίσια της ευρωζώνης αμαφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι η χώρα έλαβε στήριξη χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Ο Μαριάνο Ραχόι απέδοσε την επιτυχία στο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει ήδη παρουσιάσει η κυβέρνησή του.

Επίσης, δήλωσε ότι ήταν αυτός που «άσκησε πίεση» στους ευρωπαίους εταίρους του, και όχι το αντίθετο, για να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια για τον τραπεζικό τομέα. «Κανείς δεν μου άσκησε πίεση, και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να πω αυτό, αλλά είμαι εγώ που άσκησα πίεση γιατί ήθελα μια γραμμή πίστωσης για να λύσω ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουμε εδώ», ενώ επίσημα η χώρα είχε διαβεβαιώσει σχεδόν μέχρι το τέλος, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για εξωτερική βοήθεια.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι θα μεταβεί το βράδυ στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τον πρώτο αγώνα της Ισπανίας με την Ιταλία στον τρίτο όμιλο του Euro-2012, παρά την ανακοίνωση από την χώρα του αιτήματος για ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις τράπεζες.

«Νομίζω ότι είναι καλό ο ηγέτης μιας χώρας να παρακολουθήσει το εναρκτήριο παιχνίδι. Νομίζω ότι η ομάδα της Ισπανίας (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης) το αξίζει», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι θα απουσιάσει για λίγες μόνον ώρες.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ