2019-02-09 20:46:45
Φωτογραφία για Το ντέρμπι ΠΑΟΚ Ολυμπιακός σφύριξε ... παράταση στις κρίσεις της ΕΛΑΣ - Θεσσαλονίκη και Παπακώστα κρίνουν την ιεραρχεία
Στρατιώτες του καθήκοντος μέχρι τέλους και παρότι γνωρίζουν ότι το τέλος έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Ο λόγος πρώτα και κύρια για το

γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης υποστράτηγο Φώτη Δομζαρίδη, ο οποίος γνωρίζει πως στις κρίσεις που επίκεινται, θα δοθεί το υπηρεσιακό τέλος. Κύριος όμως, με το κάπα κεφαλαίο, θα δώσει τη τελική μάχη, προκειμένου ούτως ή άλλως εάν κάτι πάει στραβά να την χρεωθεί ο ίδιος και όχι ο επικείμενος νέος που αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. αρχηγού.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον κ. Μενεξίδη, ο οποίος έδωσε άριστα και αψεγάδιαστα διαπιστευτήρια όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής (κάνει άραγε να την αποκαλούμε έτσι;) Μακεδονίας  και Θράκης στη διαχείριση του μεταναστευτικού και όχι μόνο.

Το ζήτημα με τους αντιστράτηγους και την επιβεβαιωμένη απομάκρυνση τουλάχιστον ενός, δεν φαίνεται ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί, δεδομένης της αναβαθμισμένης παρουσίας της κ. Τσιριγώτη στην επίσημη αποστολή που συνόδευσε των πρωθυπουργό στην Τουρκία και της άρνησης της ν' αναλάβει πολιτική θέση στην Κατεχάκη.


Στο διήμερο μέχρι τη Δευτέρα, θα φανεί εάν και πόσο είναι αναβαθμισμένος και θεσμικά αποφασιστικός ο ρόλος της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα και κατά πόσο θ' αντέξει στην αντεπίθεση του αρχηγού και της Κουμουνδούρου, αναφορικά με την επιμονή της σε δικές της επιλογές που θα επηρεάσουν άμεσα το σχήμα της νέας ηγεσίας.

Εάν υποχωρήσει σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, θα εκληφθεί ως δείγμα ότι η παρουσία και η θέση της δεν είναι και τόσο ανθεκτικά ισχυρή όπως φέρονται να διατείνονται στενοί συνεργάτες της.

του Γιώργου Καραϊβάζ

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ