2012-06-11 19:20:55
Φωτογραφία για Στην εποπτεία της τρόικας και η Ισπανία
Αντιμέτωπη με την τρόικα θα βρεθεί και η Ισπανία, μετά τη συμφωνία για τη στήριξη των τραπεζών της, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που διαψεύδουν ουσιαστικά τις διαβεβαιώσεις του Μαριάνο Ραχόι ότι το πακέτο βοήθειας δεν συνοδεύεται από ειδικούς όρους.

Όπως υπογραμμίζει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, τόσο ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι και συγκεκριμένη διάσωση, όπως και στις υπόλοιπες, η διαδικασία θα εποπτευθεί από ειδική επιτροπή της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν

Σε δηλώσεις του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, ο Χοακίν Αλμούνια ανέφερε ότι «βεβαίως και θα υπάρξουν προϋποθέσεις, […] ποτέ τα χρήματα δεν δίνονται χωρίς όρους».

Παράλληλα, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα σταλεί τρόικα [στην Ισπανία]. Φυσικά και θα πρέπει να υπάρξει εποπτεία προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του προγράμματος, αλλά αυτό αφορά αποκλειστικά στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών».
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ