2019-04-23 15:27:57
Φωτογραφία για Τι απαντά ο Κυμπουρόπουλος στον Πολάκη. Ποιος είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος;
Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Παύλος Πολάκης έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Χαρακτήρισε μικρότητα την απόφαση Πολάκη να ανεβάσει στο Facebook το ΦΕΚ του διορισμού.

«Εγώ αυτό το βλέπω ως μια άποψη ενός πολίτη, ναι μπορεί να κατέχει ένα υπουργικό αξίωμα, αλλά από εκεί και πέρα είναι άποψη ενός πολίτη», τόνισε αρχικά ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αναφερόμενος στα όσα έγραψε σε βάρος του ο Παύλος Πολάκης.

«Υπάρχουν και πολλές άλλες απόψεις, πολλών άλλων πολιτών οι οποίοι κατανοούν ότι ένας άνθρωπος με αναπηρία για να καταφέρει να φτάσει εδώ πέρα (…) για να φτάσει και να κρατήσει μια θέση τέτοια πρέπει να ακολουθήσει μια νόμιμη νομοθετική κατάσταση», πρόσθεσε ο υποψήφιος, με τη ΝΔ, ευρωβουλευτής.

Δεν έκρυψε ότι λυπάται για την ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
. «Γιατί δικαίωμα είναι να μπορώ να φεύγω, να κινούμαι και να βρίσκομαι στο χώρο που θέλω όποτε θέλω. Αυτό είναι ντροπή, όχι προς το πρόσωπό μου, δείχνουν ότι δεν αναγνωρίζεται το πανανθρώπινο δικαίωμα του να κάνω τα θέλω μου όπως τα θέλω… Εγώ είχα την ιδιαίτερη χαρά να το έχω, πρέπει όμως να μιλάμε για όλους και αυτό αναζητώ εγώ», σημείωσε.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πρόσθεσε ότι είναι κρίμα που ο Παύλος Πολάκης δεν αντιλαμβάνεται «τη μεγάλη εικόνα. Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο».

«Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει», συνέχισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, λέγοντας πως «όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτηρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή.  Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία».

Ποιος είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος;

Ο κ. Κυμπουρόπουλος έγινε γνωστός το 1999, όταν, ανατρέποντας ένα μεταξικό νόμο, έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής που παρέλασε κρατώντας τη σημαία στο αναπηρικό καροτσάκι (πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία). Σήμερα είναι 34 χρονών, εργάζεται ως ψυχίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο και διατελεί πρόεδρος του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας (i-living). 

 

Ανεξάρτητη Διαβίωση σημαίνει οι άνθρωποι με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή, να μπορούν αν εργαστούν, να διασκεδάσουν, να κάνουν ό,τι και οι υπόλοιποι συμπολίτες τους. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον προσωπικό βοηθό, μια υπηρεσία, που θα τους παρέχει το κράτος, «μια κανονικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», εξηγεί ο κ. Κυμπουρόπουλος. 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του εξηγεί γιατί βάζει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή

Ερ.: Είναι η δεύτερη φορά, που θέτετε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές. Η πρώτη ήταν με το κόμμα «Πράσινοι - Αλληλεγγύη». Γιατί τώρα στη Νέα Δημοκρατία;

 

Απ.: Τα πολιτικά κόμματα είναι οργανισμοί. Ως οργανισμοί έχουν μια εξέλιξη. Από τη στιγμή που υπήρχε ένα κάλεσμα, η επιθυμία μου ήταν να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο από τη δική μου την πλευρά, του ψυχιάτρου, των αναπήρων. Για αυτό προχώρησε και αυτή η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Ερ.: Γιατί προτιμάτε την Ευρωβουλή;

 

Απ.: Η Ελλάδα δεν έχει αποκομίσει την ομαδικότητα και τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σίγουρα αυτό το οικοδόμημα χρειάζεται αλλαγές και εξέλιξη, ώστε να γίνει καλύτερο από αυτό που είναι σήμερα. Η Ελλάδα έχει πολλά να πάρει από την Ευρώπη, και να δώσει, δεν πρέπει να είμαστε οι παθητικοί αποδέκτες πολιτικών, αλλά συμμετέχοντες, διαμορφωτές στην Ευρώπη, που θέλουμε.

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ

Ακουστε την 
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ