2019-06-01 18:37:17
Φωτογραφία για Ποιες εξελίξεις δρομολογεί στο Υπουργείο Άμυνας η αποχώρηση Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ
Του Ηλία Προύφα

Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε δίωρο από το τέλος της συνάντησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, όπου επισφραγίστηκε το πολιτικό διαζύγιο του πρώτου με το κόμμα στο οποίο ηγήθηκε ως Πρόεδρος (με την ονομασία ΠΑΣΟΚ) και τα Δημοσιογραφικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Φώφης Γεννηματά, να τοποθετήσει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας, τον μέχρι σήμερα Δήμαρχο Αθηναίων, Δ. Καμμίνη και όχι τον Ευάγγελο Βενίζελο, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι το σχέδιο της κ. Γεννηματά ''καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ'' και ότι ο ίδιος θα υπερασπιστεί ''χωρίς κομματικές δεσμεύσεις τις θέσεις του για το μέλλον της Πατρίδας''.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά.  Οι πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, κάνουν λόγο για πιθανή συνεργασία του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη Νέα Δημοκρατία κάτι που είχε και στο παρελθόν ακουστεί.


Πάντως είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, αφού πρέπει πρώτα οι κ.κ Μητσοτάκης και Βενιζέλος, να συμφωνήσουν να συμπορευθούν πολιτικά,  καθώς και η μορφή που θα λάβει αυτή η συμπόρευση, εάν δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, ή θα κατέβει με σταυρό στη Θεσσαλονίκη.

Στην όποια περίπτωση συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με δεδομένη τη δυναμική του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η υπουργοποίησή του, σε μια κυβέρνηση ΝΔ με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να παίζει δυνατά! 

(Φωτό αρχείου)
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ