2019-08-02 12:30:24
Φωτογραφία για Το μήνυμα της ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα περνώντας από τη Ρόδο
Το 1ο πανευρωπαϊκά «Κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης & ανακύκλωσης», συνεχίζει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα περνώντας από τη Ρόδο. Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του στην Κρήτη, το Κινητό Κέντρο θα βρίσκεται στην Πλατεία Δημαρχείου Ρόδου από την Πέμπτη 1/8/2019 έως και την Τετάρτη 14/8/2019.

Καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή), μικροί και μεγάλοι, πολίτες και φορείς θα μπορούν να επισκεφτούν δωρεάν το «Κινητό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης & ανακύκλωσης» από τις 12:00 έως τις 20:00 και να ενημερωθούν μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό. Με το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, πραγματοποιείται το πρακτικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι πολίτες ανακυκλώνουν στο αυτόματο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας (πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες), βιώνοντας έτσι στην πράξη τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.


Ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κο Διακοσταματίου, τον κύριο Κρεμλή Γεώργιο, Διευθυντή ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον οποίο είχε συνάντηση στο Δημαρχείο καθώς και τον κ. Γαμβρούδη Χρήστο ειδικό σύμβουλο σε θέματα περιβάλλοντος επισκέφτηκε το Κινητό Κέντρο, ενημερώθηκε εκτενώς για την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, ανακύκλωσε στο αυτόματο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης και δήλωσε: «Ο Δήμος Ρόδου πρωτοπορεί με στοχευμένες δράσεις ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και συμμετοχικότητας με προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Στόχος είναι ο περιορισμός τις αλόγιστης και επιζήμιας επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της αξίας της ανακύκλωσης μέσα από δράσεις που αναδεικνύουν ενεργούς πολίτες και πρεσβευτές της προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίοι θα αποτελέσουν παράδειγμα για τις μεγαλύτερες γενιές. Σας προσκαλούμε, να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια, να επισκεφτείτε το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» και να ενημερωθείτε για την πολύ σημαντική αυτή δράση».

Από την πλευρά του ο κ. Κρεμλής δήλωσε πως «Συγχαίρω τον Δήμο Ρόδου που από το 2014 υλοποιεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης των αποβλήτων που περιλαμβάνει την εφαρμογή προγραμμάτων για τη βελτιστοποίηση του συστήματος συλλογής, τον περιορισμό της παραγωγής αποβλήτων, την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση των διαχωρισθέντων υλικών και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και μαθητών. Το Κινητό Κέντρο είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τα νησιά μας ενισχύοντας την ανακύκλωση στην οποία η χώρα μας είναι ουραγός. Έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας ενώ αποτελεί μια βέλτιστη πρακτική-πρότυπο που αξίζει να υποστηρίξουμε σε ευρεία κλίμακα με χρηματοδότηση από πόρους της ΕΕ.»

Για οργανωμένες επισκέψεις επικοινωνήστε με το 8011167890
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ