2019-08-02 12:30:18
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Συμβάσεις για ραδοφάρμακο εξετάσεων
Συντάκτης: Virus

Ο δρόμος για την σύναψη συμβάσεων με προμηθευτές του ραδιοφαρμάκου που απαιτείται για τις εξειδικευμένες εξετάσεις PET – CT, άνοιξε με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για συμβάσεις παροχής διαγνωστικού ραδιοφάρμακου F-18/FDG, για τη διενέργεια της εν λόγω διαγνωστικής εξέτασης .

Πλέον ο οργανισμός αναμένει τις αιτήσεις των προμηθευτών που θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας σύμφωνα με την νομοθεσία.

Με στόχο την συγκράτηση των δαπανών ορίστηκε χαμηλότερη τιμή κατόπιν σχετικής διαπραγμάτευσης.

Με την έλευση του Αυγούστου οι γιατροί έχουν την δυνατότητα να παραπέμπουν για τη διαγνωστική εξέταση PET – CT, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθεί η υλοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ραδιοφαρμάκου για τους γιατρούς Πυρηνικής Ιατρικής.

Σε ότι αφορά τους συμβεβλημένους προμηθευτές, θα πρέπει να υποβάλλουν μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΕΟΠΥΥ, σε μηνιαία βάση, τη δαπάνη για τις εκτελεσμένες εξετάσεις, ακόμη τις δαπάνες με τις χορηγηθείσες δόσεις ραδιοφαρμάκου όπως ισχύει σήμερα προκειμένου να διασταυρώνεται τα όσα υποβάλουν οι προμηθευτές και πάροχοι.

Για τον τρόπο υποβολής ο οργανισμός θα ανακοινώσει αναλυτικότερες οδηγίες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ