2019-08-30 15:51:31
Φωτογραφία για Απάντηση ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου για δυσκολία εξεύρεσης κατοικίας στελεχών που μετατίθενται σε νησιά (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ερώτηση 123/05-08-2019 της Βουλής των Ελλήνων

Κατόπιν της υπ’ αριθμ. 112/24-06-2019 επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) του θεσμικού εκπροσώπου των εν ενεργεία στρατιωτικών, η οποία αναφέρεται στην τεράστια δυσκολία εξεύρεσης κατοικίας των στελεχών που μετατίθενται σε νησιωτικές περιοχές καθώς και σε, περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, οδηγώντας τους σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο.

Ένα οικονομικό αδιέξοδο το οποίο μεγεθύνεται με την προτίμηση των ιδιοκτητών για διάθεση των οικημάτων με βραχυπρόθεσμη μίσθωση (φαινόμενο «Air ΒΝΒ»). Ως απόρροια αυτού του γεγονότος, υπάρχει αύξηση των λοιπών ελαχίστων πλέον, διαθέσιμων προς μίσθωση οικημάτων.

Με δεδομένο ότι εξαγγελίες περί του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που θα εφήρμοζε το Υπουργείο Άμυνας και η πολυδιαφημιζόμενη ανακήρυξη του 2018 ως «έτος Μέριμνας Προσωπικού» έμειναν στην ουσία κενού περιεχομένου από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς η διαθεσιμότητα υπηρεσιακών οικημάτων παραμένει πολύ χαμηλή.


Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Πως προτίθεται να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, ιδιαίτερα για τα στελέχη που τοποθετούνται με τις φετινές μεταθέσεις στις εν λόγω περιοχές;

2. Τι προτίθεται να πράξει σε βάθος χρόνου για να αυξήσει την χαμηλή διαθεσιμότητα των υπηρεσιακών οικημάτων;

Ο βουλευτής,

Αντώνιος Μυλωνάκης

Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 123/05-08-2019) με θέμα: «Στέγαση στρατιωτικών που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές και περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος»:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ