2019-09-01 09:37:09
Φωτογραφία για Φαρμακεία: Το 5% του τζίρου τους γίνεται μέσω POS
Ένα στα δύο τερματικά μηχανήματα POS, που εγκαταστάθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, βάσει του νόμου που επέβαλε την υποχρεωτικότητά τους, παραμένει ανενεργό. Ωστόσο, η χρήση τους στις συναλλαγές των πολιτών με τα φαρμακεία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, σε σχέση πάντα με τη χρήση με άλλους επαγγελματίες υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», περιορισμένη παραμένει η χρήση καρτών σε κατηγορίες υπηρεσιών, όπως τα κομμωτήρια και η διασκέδαση, αλλά και για την πληρωμή επαγγελματιών όπως οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι ψυκτικοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι κ.ά. Στον αντίποδα, ο κύριος όγκος των συναλλαγών με κάρτες εξακολουθεί να προέρχεται:

 από τα σούπερ μάρκετ, που αντιπροσωπεύουν το 14% του τζίρου,  τα πρατήρια βενζίνης με 5%-6%,  τα φαρμακεία με 5%,  τα μίνι μάρκετ και τα εστιατόρια με ποσοστό 4%.

Σύμφωνα με στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των εγκατεστημένων POS στην Ελλάδα είναι 710.567, παρέχοντας σχεδόν καθολική δυνατότητα αποδοχής καρτών. Όμως ο χαμηλός ρυθμός αύξησης του τζίρου από «πλαστικό χρήμα» που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2019, προκαλεί προβληματισμό στις Εφορίες που εναπόθεσαν μεγάλο μέρος των ελπίδων τους για περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

www.f-kosmos.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ