2019-09-02 16:01:57
Φωτογραφία για 12462 - Η Αγιορειτική Εστία ταξιδεύει στην Κραϊόβα της Ρουμανίας
Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο της Κραϊόβας (Ρουμανία) και την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη της Κραϊόβας, παρουσιάζουν τη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος». 

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στους εκθεσιακούς χώρους του Πανεπιστημίου της Κραϊόβας UCV, και εντάσσεται στο Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Διεθνούς Συνάντησης Ορθόδοξης Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κραϊόβας το χρονικό διάστημα από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην Έκθεση παρουσιάζεται το έργο που πραγματοποίησαν στο Άγιον Όρος τέσσερεις φωτογράφοι: ο Ali Borovalı από την Τουρκία, ο Zbigniew Kosc από την Πολωνία, ο Zoran Purger από την Σερβία και ο Valery Bliznyuk από την Ρωσία.

Το Άγιον Όρος υπήρξε, και συνεχίζει να είναι, ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης για όλους τους δημιουργούς, ιστορικούς, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφους και κυρίως φωτογράφους. Οι τέσσερεις φωτογράφοι επισκέφθηκαν πολλές φορές την Αθωνική Πολιτεία και βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή – περιηγητή καταγράφοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό μοναδικές στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και κατέληξαν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω. 


Η Έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη, στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας το 2016 και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, τη Λευκωσία, το Βελιγράδι, το Βέλικο Τύρνοβο, ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε στις πόλεις της Κατερίνης και της Καστοριάς.

Επιμελητής της Έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας 

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 5 – 30 Σεπτεμβρίου 2019

https://www.facebook.com/AgioritikiEstia/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ