2019-09-03 11:30:35
Φωτογραφία για Διευκολύνσεις Στρατιωτικών για μετακινήσεις μαθητών στα σχολεία ζητά η ΠΟΜΕΝΣ
«Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να αποδείξουν έμπρακτα, όπως διατείνονται, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων»

Με επιστολή της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία και προς τους βουλευτές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), με αφορμή την επικείμενη έναρξη του νέου σχολικού έτους 2019-2020, επαναφέρει το θέμα της διευκόλυνσης των Στρατιωτικών σχετικά με την μεταφορά των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία «με διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης και αναχώρησης στην περίπτωση που δεν επηρεάζονται οι επιχειρησιακές λειτουργίες της Μονάδας-Υπηρεσίας τους».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «το ΓΕΣ ζήτησε από τις Διοικήσεις-Διευθύνσεις του, να διευκολύνουν τις οικογένειες των οποίων και οι δύο γονείς είναι στρατιωτικοί ή πολιτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς (συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεικών οικογενειών). Οι Διοικήσεις των Μονάδων δύνανται να λαμβάνουν κατά την κρίση τους μέτρα για την αναπλήρωση των ωρών απουσίας του προσωπικού από την εργασία ώστε να τηρείται, μεταξύ άλλων, απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο από την νομοθεσία 40ωρο εργασίας εβδομαδιαίως.


Η Ομοσπονδία, αφουγκραζόμενη τον έντονο προβληματισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, προτείνει πέραν της καταγραφής των ωρών απουσίας από την υπηρεσία, των στελεχών που θα υποβάλουν αίτημα επιθυμίας χρήσης της εν λόγω διευκόλυνσης, τα κάτωθι:

α. Επέκταση αρχικά της δυνατότητας πουν έχουν σήμερα τα στελέχη που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς, στη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο, στο σύνολο των στελεχών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (Σ.Ξ. – Π.Ν. – Π.Α.), ανεξάρτητα αν είναι συζευγμένα με συναδέλφους στρατιωτικούς και ανεξάρτητα του εργασιακού φορέα του/της συζύγου τους.

β. Συμψηφισμό των απολεσθέντων ωρών απουσίας από την υπηρεσία, με τις πάσης φύσεως επιπλέον ώρες εργασίας από το προβλεπόμενο 40ωρο εβδομαδιαίως, όπως προτάθηκε από την Ομοσπονδία».

Και η επιστολή καταλήγει: «Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να αποδείξουν έμπρακτα, όπως διατείνονται, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, διευκολύνοντας τις οικογένειές των Στρατιωτικών ως ένα ηθικό χρέος απέναντι στο προσωπικό, το οποίο παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ανταπεξέρχεται με τεράστια επιτυχία στο απαιτητικό του έργο, υπηρετώντας την πατρίδα σε κάθε Μονάδα του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού».

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ