2019-09-04 00:05:43
Φωτογραφία για «Αντάρτης» και ο εγγονός του Τσόρτσιλ - Θα ψηφίσε κατά του Τζόνσον στην κρίσιμη ψηφοφορία
Ψηφοφορία επί νομοσχεδίου που συνέταξε και στηρίζει συμμαχία βουλευτών της

αντιπολίτευσης και των ανταρτών των Τόρις - Σκοπό έχει να μπλοκάρουν Brexit χωρίς συμφωνία

Ισχυρό αντάρτικο σχηματίστηκε στους κόλπους του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος, τόσο που ο Μπόρις Τζόνσον έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με αποτελεσμα να περάσει η Βρετανία σε φάση πολιτικής αβεβαιότητας. Ένας από τους αντάρτες και ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ και βουλευτής των Συντηρητικών, Νίκολας Σόουμς, ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά του Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με το Brexit, κίνηση που η ηγεσία των Τόρις έχει προειδοποιήσει ότι θα οδηγήσει στην αποπομπή από το Συντηρητικό κόμμα.

«Θα ψηφίσω με βαριά καρδιά ενάντια στην κυβέρνηση σήμερα το βράδυ», τόνισε 71χρονος Σόουμς.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού κατέστησε σαφές ότι όσοι Συντηρητικοί βουλευτές ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση ή δηλώσουν αποχή στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, τότε θα διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις.


Ο Σόουμς, που χρίστηκε ιππότης από την βασίλισσα Ελισάβετ το 2014, εκπροσωπεί την εκλογική περιοχή του Μιντ Σάσεξ, νότια του Λονδίνου, από το 1997, ενώ προηγουμένως ήταν μέλος του κοινοβουλίου για το γειτονικό Κρόλεϊ.

Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται το βράδυ να ψηφίσει επί ενός νομοσχεδίου που συνέταξε και στηρίζει συμμαχία βουλευτών της αντιπολίτευσης και των ανταρτών των Τόρις που σκοπό έχει να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ