2019-09-04 22:27:23
Φωτογραφία για Brexit: Κρίσιμη νύχτα στη Βρετανία μετά τις συνεχείς ήττες Τζόνσον στη Βουλή
Τρίτη ήττα μέσα σε 24 ώρες υπέστη ο πρωθυπουργος του Ηνωμενου Βασίλειου Μπόρις Τζόνσον καθώς τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων υπερψήφισαν την πρόταση νόμου

που καθιστά αδύνατη την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Οι Βρετανοί βουλευτές αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ αναγκάζοντας την οποία κυβέρνηση της χώρας να επιλέξει συμβιβασμό και όχι ρήξη με τις Βρυξέλλες.

Οι Βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο που αποκλείει την άτακτη έξοδο της χώρας από την ΕΕ με 329 ψύφους υπέρ και 300 κατά στη δεύτερη ψηφοφορία, γεγονός που σημαίνει ότι ο Τζόνσον «έχασε» ακόμα έναν βουλευτή του σε σχέση με την πρώτη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία.

Λίγο μετά τις 9 ώρα Ελλάδος ξεκίνησαν στην βρετανική Βουλή οι ψηφορίες κατ' άρθρον του νομοσχεδίου και ακολούθησε η τρίτη και τελική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, την οποία επίσης έχασε ο Βρετανός πρωθυπουργός με ψήφους 327 - 299 - χάνοντας δηλαδή έναν ακόμα βουλευτή.


Πλέον το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στην Βουλή των Λόρδων, ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου ουσιαστικά τερματίζει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο Χίλαρι Μπεν, εισηγητής του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι αν η Βουλή των Λόρδων εγκρίνει τον νόμο, αναμένει από τον Τζόνσον να τον τηρήσει.

Μόλις ολοκληρώθηκε η τρίτη ψηφοφορία, ξεκίνησε μια 90λεπτη συζήτηση για την πρόταση Τζόνσον για πρόωρες εκλογές. Η συζήτηση αυτή, επισημαίνει ο Guardian, αναμένεται ιδιαίτερα ζωηρή, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να παίρνει πρώτος τον λόγο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε πρόταση να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν η Βουλή αρνηθεί να εγκρίνει εκείνο που προτείνει.

Βάσει πάντως των δεδομένων αυτή τη στιγμή, η πρόταση Τζόνσον για πρόωρες εκλογές αναμένεται να απορριφθεί, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει την πλειοψηφία και η αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως δεν θα υπερψηφίσει εάν πρώτα δεν γίνει νόμος του κράτους η πρόταση για το Brexit χωρίς συμφωνία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ