2019-09-06 09:24:53
Φωτογραφία για ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ INTIFADA…(βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η κατάσταση με τους Κούρδους στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας, Συρία, Ιράκ, έχει αρχίσει και ξεφεύγει επικίνδυνα ενώ στην ίδια την Τουρκία έχουν ενταθεί οι πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν. Πολλοί έχουν αρχίσει και μιλούν ανοιχτά πλέον για ένα γενικότερο κουρδικό ξεσηκωμό.

Ο ξεσηκωμός αυτός δεν θα ξεκινήσει από την νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία θεωρείται δεδομένη, αλλά από πιο πέρα, στις δυτικές και νότιες περιοχές της Τουρκίας.

Πριν από καιρό είχε δημοσιευτεί στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak ότι το κουρδικό ΡΚΚ με την στόχευση να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του σε όλη την έκταση της Τουρκίας έχει οργανώσει ήδη σε δεκατέσσερις επαρχίες ολόκληρα κρυφά οπλοστάσια, τα κρησφύγετα των οποίων ερευνά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, στα οπλοστάσια αυτά βρίσκονται 80.000 όπλα.

Οι περιοχές αυτές είναι Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, Ντενιζλί, Εσκήσεχίρ, Μούγλα, Ικόνιο, Σανλίούρφα, Αττάλεια, Μαγνησία και Μερσίνα, δηλαδή απλώνονταν σε όλη την έκταση της χώρας και όπως αναφέρεται στις πόλεις αυτές κρύβονται μεγάλες ποσότητες οπλικών συστημάτων και πολεμοφοδίων που θα είναι προς χρήση από τους αντάρτες του ΡΚΚ στις προσεχείς τους επιχειρήσεις κατά του τουρκικού καθεστώτος.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για την καλύτερη κινητοποίηση του ΡΚΚ είχαν ήδη σταλεί στην Τουρκία από το εξωτερικό 287 πολύ καλά εκπαιδευμένοι αντάρτες για πόλεμο των πόλεων και αναμένονται επιθέσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Στην Κωνσταντινούπολη με τα 4 εκατομμύρια Κούρδων αλλά και στην Άγκυρα ανησυχούν για εκδήλωση νέων επιθέσεων. Ειδικά στην Κωνσταντινούπολη καθημερινά σχεδόν γίνονται επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας και Στρατοχωροφυλακής για την ανακάλυψη και εξάρθρωση των κρησφύγετων, ενώ σε πολλές λαϊκές συνοικίες, (όπως στην Esenyürt), γίνονται ένοπλες συγκρούσεις που δεν φαίνονται πολύ από τα τουρκικά ΜΜΕ.

[embedded content]

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ