2019-09-06 09:03:41
Φωτογραφία για Nέα επίθεση σε γιατρό στο Θριάσιο: Ζητούν νομική κάλυψη και αποζημίωση για τη βία στα νοσοκομεία
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Αναγκαία είναι η νομική κάλυψη και στήριξη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά από νέο περιστατικό επίθεσης συνοδού σε ειδικευόμενη γιατρό.

Το τελευταίο περιστατικό επίθεσης συνοδού σε ειδικευόμενη γιατρό, συνέβη κατά τη διάρκεια αιμοληψίας σε ασθενή, στην Α Παθολογική κλινική του Θριάσιου νοσοκομείου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό βίας σε σειρά των επιθέσεων και σοβαρών τραυματισμών που υφίστανται οι νοσοκομειακοί γιατροί κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων τους. Οι γιατροί ζητούν τώρα, νομική κάλυψη από την πολιτεία.

"Υπάρχουν συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας αλλά και οι απειλές σε βάρος νοσηλευτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Κέντρου Εγκαυμάτων" τονίζουν σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας τους οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο και τονίζουν:


"Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων» ή ως δήθεν «υπευθύνων» ή «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, που βιώνουν καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι".

Νοσοκομειακοί γιατροί: "Φωνή βοώντος εν τη ερήμω"

Κάθε διάβημα των νοσοκομειακών γιατρών προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για νομική κάλυψη και προστασία τους από το κράτος, από τις επιθέσεις που δέχονται στα νοσοκομεία έπεσε στο κενό, καθώς δεν υπήρξε, όπως λένε, καμία ουσιαστική ανταπόκριση:

"Στόχος της εκστρατείας συκοφάντησης των υγειονομικών είναι να "δικαιολογηθεί" η συνέχιση της επίθεσης στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας"

Ταυτόχρονα λένε οι γιατροί ότι παραμένει το σοβαρό πρόβλημα της ανεπαρκούς φύλαξης και του ελλιπέστατου φωτισμού των χώρων εντός του προαυλίου του νοσοκομείου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χώρο μεταξύ Κέντρου Εγκαυμάτων και παρκινγκ.

"Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη, καθώς και αποζημίωση, στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους".

Νοσοκομειακοί γιατροί: Τι ζητούν για τις επιθέσεις στα νοσοκομεία

Να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

Να ενισχυθεί η φύλαξη και ο φωτισμός του νοσοκομείου και των χώρων του προαυλίου και του πάρκινγκ

"Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση στο πρόβλημα της φύλαξης, και αυτό διεκδικούμε, είναι η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών, με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα", καταλήγουν οι γιατροί στην επιστολή τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ