2019-09-10 00:00:24
Φωτογραφία για Τουρκία προς ΕΕ: «8.000 οπαδοί Γκιουλέν πέρασαν στην Ελλάδα - Ή τους επιστρέφετε ή σας στέλνω εκατ. αλλοδαπούς»
Αναγνώριση από την Interpol των οπαδών του Γκιουλέν και μελών της FETO απαιτεί η Αγκυρα - "Απόβαση" 2.241 αλλοδαπών σε 8 ημέρες στα νησιά μας

Η Αγκυρα έθεσε το θέμα των γκιουλενιστών φυγάδων στην Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το μεταναστευτικό, επικρίνοντας την χώρα μας ότι προσφέρει καταφύγιο σε «τρομοκράτες» ενώ συγχρόνως «απωθεί βιαίως μετανάστες και πρόσφυγες» πίσω στην Τουρκία.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σόιλου, σε συνέντευξή του στο CNN Turk, υποστήριξε ότι 8.000 μέλη της οργάνωσης FETO (υποστηρικτές του Γκιουλέν) πέρασαν στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια καθώς η χώρα μας «αρνείται τις εκκλήσεις της Τουρκίας για διεθνή συνεργασία εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης» και υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει ανακόψει σχεδόν 254.000 αλλοδαπούς που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός, επεσήμανε ότι μεταξύ αυτών δεν υπάρχει κανένα μέλος της FETO που να έχει υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Τουρκία!


Ο Σ.Σόιλου δήλωσε ότι οι εκδόσεις προς την Τουρκία από την Ευρώπη αφορούν κατά 85% το οργανωμένο έγκλημα και υποθέσεις ναρκωτικών, και μόλις το 3% αφορούν την τρομοκρατία (όπως την εννοεί η Τουρκία).

Το ζήτημα που αναμένεται να εγείρει η Τουρκία είναι η αναγνώριση από την Interpol των οπαδών του Γκιουλέν και μελών της FETO ως τρομοκρατών ώστε να εφαρμόζονται και στην Ευρώπη τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης που εκδίδουν οι τουρκικές Αρχές.

Αν αυτό δεν εγκριθεί, τότε η Αγκυρα θα ανοίξει εντελώς την "στρόφιγγα" με εκατομμύρια αλλοδαπούςνα ξεχύνονται προς Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη.

Οι δηλώσεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, όπως η Sabah, να θυμίσουν την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών τους οποίους -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- η Ελλάδα αρνείται να εκδώσει παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της Τουρκίας.

Η Sabah βρίσκει την ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι αποτελεί «καταφύγιο για τρομοκράτες».

Αναφέρεται στην υπόθεση των δυο Τούρκων φυγάδων Halit Çetin και Fatih Arık, (που σύμφωνα με την Τουρκία είχαν ενεργή ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος και αφού παρήλθε το 18μηνο κράτησης τους, οδηγήθηκαν σε μυστικό κατάλυμα, ενώ εκκρεμούσε αίτημα έκδοσης τους στην Τουρκία) αλλά και στην αθώωση των μελών του ακροαριστερού DHKP-C που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τρομοκρατία.

Πάνω από 500 αφίξεις αλλοδαπών σε τρεις ημέρες στα νησιά - Πέντε βάρκες σήμερα στη Λέσβο

Ανεξέλεγκτες παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο, καθώς σε διάστημα μόλις τριών ημερών έφτασαν στα ελληνικά νησιά 516 αλλοδαποί. Σύνολο 2.241 αλλοδαποί σε 8 ημέρες!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή πέρασαν στη χώρα 516 άτομα, που περισσυλέχθηκαν σε δεκατέσσερα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Φαρμακονησίου, Καλύμνου, Κω και Ρόδου.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Πατέστος, ιατρικός συντονιστής των Γιατρών του Κόσμου στη Λέσβο, μόνο σήμερα έφτασαν πέντε βάρκες με αλλοδαπούς!

Σημειώνεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου έχουν περάσει συνολικά 2.241 αλλοδαποί, από τους οποίους 1.254 στη Λέσβο, 368 στη Χίο και 619 στη Σάμο.

Όπως είπε ο κ. Πατέστος, «αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Λέσβο δεν είναι καλή. Στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια ζουν σε άθλιες συνθήκες περισσότερα από 10.000 άτομα, σε σκηνές που βρίσκονται παντού, καθώς τα κοντέινερ δεν επαρκούν. Οι συνθήκες υγιεινής είναι άσχημες».

«Στη Λέσβο το 72% του πληθυσμού είναι Αφγανοί, το 10% Σύροι και το 42% είναι ανήλικα παιδιά. Ο πληθυσμός είναι κατά κανόνα γυναίκες και παιδιά. Κάποια ασυνόδευτα είναι μερικών μηνών, άλλα παιδιά είναι στο όριο των 18 ετών, που έρχονται εδώ με σκοπό να μετακινηθούν σε χώρες της Ευρώπης ή να επανενωθούν με τις οικογένειές του», πρόσθεσε ο ιατρικός συντονιστής των Γιατρών του Κόσμου στη Λέσβο.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ