2019-09-11 10:19:18
Φωτογραφία για Φουντώνουν οι φήμες για αλλαγές 2 Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Δεν διέψευσε τα σενάρια κρίσεων στις ΕΔ ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος
Του Ηλία Προύφα

Φουντώνουν και σήμερα οι φήμες από νωρίς το πρωί, που κάνουν λόγο για παραιτήσεις 2 Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, μετά τα γεγονότα με την απώλεια του οπλισμού στη Λέρο.

Τα σενάρια έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους από αργά χθες βράδυ, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, απάντησε εμμέσως στον προκάτοχό του Ευάγγελο Αποστολάκη, λέγοντας ότι το συμβάν έγινε χθες και το διαπιστώσαμε χθες, ενώ δε διέψευσε τα σενάρια που κυκλοφορούσαν από την πρώτη στιγμή, για αλλαγές Αρχηγών. 

Αυτό που ο Υπουργός τόνισε αυτολεξεί είναι ότι ''τα αρμόδια προανακριτικά όργανα  θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα''. 

Το παραπάνω βέβαια, δεν έχει να κάνει με τους Αρχηγούς, για τους οποίους ο Υπουργός ,δεν περιμένει κάποιο πόρισμα από τα προανακριτικά όργανα, διότι ούτε αποθηκάριοι ήταν ούτε σκοποί. Οι Αρχηγοί ''χρεώνονται'' ως ηγεσία, το επιβεβαιωμένο επίσημα από τον Υπουργό περιστατικό της απώλειας του οπλισμού

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, φήμες που κυκλοφορούν κάνουν λόγο ότι ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά και από επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε τις παραιτήσεις δύο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και συγκεκριμένα των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ως επικεφαλής των ΕΔ και ΓΕΝ.

Άλλο σενάριο που κυκλοφορεί, κάνει λόγο ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ, μόνος του έχει θέσει την παραίτηση στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ για τον ΑΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρίστο Χριστοδούλου, δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα.

Ένα τρίτο σενάριο κάνει λόγο για αναμονή από την πολιτική ηγεσία, μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, όπου θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, όπου θα γίνουν αλλαγές. Μέχρι τότε δεν υπάρχει λόγος να ζητηθούν παραιτήσεις και οι όποιες αλλαγές αν γίνουν, θα τις δούμε τότε.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι επίσημα επιβεβαιωμένο και όλα κινούνται στη σφαίρα των φημών και της σεναριολογίας.

Ίσως μια συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, για το θέμα της Λέρου, είναι πλέον επιβεβλημένη, για να ξεκαθαρίσει από όλες τις απόψεις το τοπίο.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ