2019-09-12 20:12:11
Φωτογραφία για «Πρώτο κουδούνι» με «κολοβή» παρουσία δασκάλων μετά τον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΠΟ ΜΥΤΙΚAS PRESS 

Γράφει ο κ. Σπύρος Θ. Μήτσης

   Προβληματισμό στην Τοπική Κοινότητα Αρχοντοχωρίου του Δήμου Ξηρομέρου έχει προκαλέσει το γεγονός της μείωσης της οργανικότητας του Δημοτικού Σχολείου. 

     Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔAΣ, που στάλθηκε δια του υπαρ. πρωτ. Φ.11.6/7730, 20 Αυγούστου 2019, εγγράφου προς τις Σχολικές μονάδες από τον Δ/ντή Π. Ε. Αιτωλ/νίας κ. Χρήστο Β. Κολοβό, («Λειτουργικές Υπεραριθμίες για το Διδακτικό έτος 2019-2020») το Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου υποβιβάζεται από 3/θέσιο σε 2/θέσιο.......       Ο υποβιβασμός, που είναι πολιτική βούληση του Υπουργείου Παιδείας, βασίστηκε στην υπ. Αρ. φ. 3/897/97652/Γ1/ 25-9-2006 Κ.Υ. Α. (Φεκ 1507/2006, 2Β’.

        Σύμφωνα με αυτή η οργανικότητα των Δημοτικών Σχολείων προσδιορίζεται για τα ολιγοθέσια από την αναλογία 15 μαθητών προς 1 δάσκαλο:


10 έως 15 -1/θέσιο

16 έως 30- 2/θέσιο

31 έως 45- 3/θέσιο

46 έως 100 -4/θέσιο

Κακοί οιωνοί

         Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών που εγγράφεται στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο του Αρχοντοχωρίου είναι σε φθίνουσα πορεία. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Ελλοχεύει σαφώς ο κίνδυνος για μελλοντικό κλείσιμο του σχολείου με δραματικές συνέπειες σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις!

          Μείωση κατά μία οργανική θέση (από 4/θέσια σε 3/θέσια) είχαμε και στα δημοτικά σχολεία του Μύτικα και της Κανδήλας. Όμως, η κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας (σύλλογοι εκπαιδευτικών, σύλλογοι γονέων), αλλά και πολιτικών - αυτοδιοικητικών παραγόντων, οδήγησε τους αρμοδίους προϊσταμένους της εκπαίδευσης να αναστείλουν την απόφασή τους μέχρι ότου πάρουν την ακριβή αριθμητική εικόνα και τα συγκεντρωτικά στοιχεία των παραπάνω σχολείων.

         Όμως, είναι άδικο, κύριοι Προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Αιτ/νίας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, η αναστολή της απόφασης να αφήνει έξω το δυσπρόσιτο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου.

        Άραγε, οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, ο Σύλλογος Γονέων του Αρχοντοχωρίου, αλλά και τα νέο διορισμένα μέλη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ξηρομέρου έχουν δεχτεί αδιαμαρτύρητα την απαξίωση του εν λόγου σχολείου;

Πηγή: Facebook.

http://mytikaspress.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ