2019-09-14 07:16:22
Φωτογραφία για Κικίλιας: Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ στο πλευρό της 8χρονης Αλεξίας για την αποκατάστασή της
Μαρία Γλένη HR

Με τον πατέρα της οκτάχρονης Αλεξίας, η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι πέρυσι το Πάσχα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, θα στηρίξουν τη μάχη που δίνει η οικογένεια για την αποκατάσταση της υγείας της Αλεξίας.

Πρόσφατα ο πατέρας του παιδιού Λουκάς Σαμαρτζής είχε απευθύνει δημόσια έκκληση ώστε όσοι επιθυμούν να συνδράμουν προκειμένου η μικρή Αλεξία να μεταφερθεί στο εξωτερικό, σε κέντρο αποκατάστασης καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι.

Όπως είχε δηλώσει «ακριβώς πέντε μήνες. Ένα βάσανο σκέτο. Ούτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα».

Αλλά και η μητέρα του μικρού κοριτσιού μιλώντας στο Star για την ξαφνική αλλαγή που υπέστη η οικογένειά τους και για τη δύσκολη κατάσταση της Αλεξίας ανέφερε πως «είναι λίγο καλύτερα, κουνάει το χεράκι της λίγο πιο πολύ από πριν. Προσπαθεί να χαμογελάει και να ακούει όταν της μιλάω. Κάποιες φορές αντιδρά σ’ αυτά που της λέω, κάποιες άλλες δεν αντιδρά καθόλου. Δεν μας λένε και πολλά. Μας λένε ότι για αυτό που έχει πάθει, καλά είναι. Αυτό που θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Εξαρτάται και από το Κέντρο Αποκατάστασης, από πολλά πράγματα»
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ