2019-10-09 10:15:32
Φωτογραφία για Φωτογραφίες του Οβελίξ επιστρατεύουν οι δήμοι για να αντιμετωπίσουν τα αγριογούρουνα
Με γιγάντιες φωτογραφίες του γνωστού ήρωα Οβελίξ σκοπεύουν οι δημοτικές αρχές να αντιμετωπίσουν την εισβολή που πραγματοποιούν εδώ και αρκετό καιρό αγριογούρουνα σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωση τους, δήμοι της Θεσσαλονίκης όπου κάνουν σχεδόν καθημερινά την εμφάνιση τους τα άγρια αυτά ζώα αλλά και ο δήμος Στυλίδας όπου χθες ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο με αγριογούρουνο ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος, δήλωσαν πώς πρόκειται να τοποθετήσουν μεγάλες χαρτονένιες φιγούρες του γνωστού ήρωα σε μία προσπάθεια να τα τρομάξουν, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για άλλες ενέργειες.

Παρόμοια απόφαση έλαβαν δήμοι της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων που πλήττονται αυτό τον καιρό από την εμφάνιση των άγριων αυτών ζώων.

«Οι κτηνίατροι του δήμου μας, μάς έχουν συμβουλέψει να τοποθετήσουμε τις φιγούρες έξω από την πόλη, καθώς είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά φοβούνται τα αγριογούρουνα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Στυλίδας, ενώ πρόσθεσε ότι αν το φαινόμενο ενταθεί θα υπάρξουν και περαιτέρω ενέργειες όπως το κάρφωμα ξύλινων πασσάλων γύρω από την πόλη και η δημιουργία τάφρου.

Τέλος, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο δήμος σκοπεύει να παίζει κλασική μουσική στα αγριογούρουνα από τα μεγάφωνα της πόλης και να τοποθετήσει έξω από πόλη τροφή με Ζάναξ, μήπως με τον τρόπο αυτό ηρεμήσουν.
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ