2019-11-04 14:47:12
Φωτογραφία για Οι εργαζόμενοι της Microsoft Ιαπωνίας δούλεψαν 4 ημέρες την εβδομάδα και αύξησαν 40% την αποδοτικότητά τους
Το πείραμα εφαρμόστηκε για έναν μήνα, τον περασμένο Αύγουστο

Eντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα πειράματος με τετραήμερη εργασία που εφάρμοσε για

τους υπαλλήλους της η Microsoft Japan.

Η έκθεση για την αποτελεσματικότητα του πειράματος που στόχο είχε να προωθήσει την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή, οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση 40% στην αποδοτικότητά τους.

Το πείραμα που εφαρμόστηκε τον περασμένο Αύγουστο προέβλεπε κλείσιμο της εταιρείας τις Παρασκευής και «σαββατοκύριακα» τριών ημερών για τους 2.300 υπαλλλήλους της.

Οι αναλυτές που συνέταξαν την έκθεση απέδωσαν την αύξηση κατά 40% -σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018- στη μείωση του χρόνου των συσκέψεων και στην εφαρμογή των εξ αποστάσεως συζητήσεων.

Παράλληλα η Microsoft Japan είδε και μείωση του κόστους λειτουργίας καθώς χρησιμοποιήθηκε 23,1% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και 58,7% λιγότερες τυπωμένες σελίδες.

Συντριπτικά θετική ήταν η αποδοχή του προγράμματος των τριών ημερών «σαββατοκύριακο» καθώς το 92,1% τω εργαζομένων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή τους.

Το επόμενο βήμα για την Microsoft Japan είναι να πραγματοποιήσει ένα αντίστοιχο πείραμα σε κάποιον από τους χειμερινούς μήνες με στόχο την ενθάρρυνση της μεγαλύτερης ευελιξίας στον χώρο εργασίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ