2019-11-06 12:55:55
Φωτογραφία για ΓΣΕΕ: Θλίψη και οργή για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ
Τη θλίψη και την οργή της για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι μέσα σε ένα πεντάμηνο δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως ο τραγικός θάνατος του 55χρονου μεταλλεργάτη δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.

«Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι τομέας ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, χρειάζεται επανεξέταση και αυστηροποίηση» επισημαίνει, προσθέτοντας πως είναι «αδιανόητο να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές στους χώρους εργασίας, χωρίς σχεδόν ποτέ, να αποδίδονται ευθύνες». Σημειώνει ακόμη πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν κάνει λόγο για έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας και κακή συντήρηση των μηχανημάτων και των αυτοματισμών ασφαλείας.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη στήριξή της στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και καλεί τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα «να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους».

Κ. Χατζηδάκης για ΛΑΡΚΟ: Θα αποδοθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και ότι «θα αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν, το ταχύτερο».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ