2020-01-12 23:00:25
Φωτογραφία για Καλογρίτσας και στελέχη της Attica Bank ρήμαξαν την τράπεζα.Με 3.000.000. εγγυήσεις του έδωσαν 110.000.000 δάνειο που...χάθηκε!!
Η περίεργη σιωπή της κυβέρνησης!! Ένας εισαγγελέας ρε παιδιά!!

Τα ψέματα τους δεν έχουν τελειωμό.Με ανακοίνωση της η Attica bank ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι δεν έχει υποστεί καμία ζημία από την χρεοκοπία Τοξότη του επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Το ediolio5 ήταν από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα που αποκάλυψε τις παρατυπίες που υπήρξαν στον δανεισμό των εταιριών Καλογρίτσα που έφθασαν σε κάποιο σημείο τα 119 εκατ ευρώ.

Η Attica bank όχι απλά έχασε,αλλά έχει υποστεί μεγάλη ζημία από την χρεοκοπία ενός ομίλου που εδώ και χρόνια παρέπαιε.

Μάλιστα η διοίκηση καθαίρεσε τον νομικό σύμβουλο της τράπεζας και το νομικό συμβούλιο πράξη πρωτοφανή.

Προσπάθησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση κατά τρόπο απαράδεκτο στην Attica bank για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Τι έγιναν τα πορίσματα της νομικής υπηρεσίας της Attica bank;

Γιατί τα έθαψαν στην κυριολεξία και εκδίωξαν τον νομικό σύμβουλο;

Να θυμίσουμε ορισμένες πληροφορίες που είχε μεταδώσει το bankingnews.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2019 κατατέθηκε εμπιστευτική έκθεση ελέγχου του ομίλου Καλογρίτσα από τον εσωτερικό έλεγχο της Attica bank που ρίχνει το βάρος σε λάθη και παραλείψεις αλλά και παραβιάσεις αποφάσεων διοικητικού συμβουλίου που σημειώθηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας.

Το δεύτερο πόρισμα συνολικά 52 σελίδων εμφανίζει διαφορές με το πρώτο πόρισμα που είχε παρουσιαστεί αναλυτικά από το edolio5 πριν λίγους μήνες.Στο δεύτερο πόρισμα αναφέρεται ότι στο χρονικό διάστημα αρχές 2017 μέχρι τέλος α΄ τριμήνου 2018 διαπιστώνεται αύξηση των υπολοίπων από 105,95 εκατ των εταιριών Τοξότης, ΜΙΚΗ και ΑΝΣΥ σε 116,7-117,2 εκατ για τις εταιρίες Τοξότη και ΜΙΚΗ

Στο πρώτο πόρισμα μιλούσαν για 119 εκατ ευρώ δανειακές υποχρεώσεις των εταιριών Καλογρίτσα στην Attica bank.

Στο πρώτο πόρισμα τα δάνεια της Τοξότης ήταν 76,14 εκατ στην δεύτερη έκθεση 78,67 εκατ και διαμορφώθηκαν τελικώς στα 91,34 εκατ

Το παράδοξο είναι ότι μέχρι τέλος του Καλοκαιριού 2018 η Τοξότης δεν είχε προσκομίσει τα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ΑΝΣΥ πουλήθηκε σε επενδυτή.

Να σημειωθεί ότι η ΑΝΣΥ έχει προηγούμενο ασυνέπειας καθώς ούτε στο τέλος του 2017 αποπλήρωσε όπως είχε δεσμευθεί εφάπαξ δάνειο 5 εκατ ευρώ.

Οι σφραγισμένες επιταγές του ομίλου Καλογρίτσα ήταν καθημερινό φαινόμενο για την διεύθυνση ειδικών λογαριασμών της Attica bank.

Μάλιστα η εταιρία Τοξότης είχε στείλει διάφορες επιστολές στην Attica bank για τις σφραγισμένες επιταγές.

Ένα στοιχείο που δεν περιλαμβάνεται στο πόρισμα αλλά προέκυψε στην πορεία ήταν ότι για τα 117,2 εκατ που είναι ο συνολικός δανεισμός της Attica bank προς τον επιχειρηματία Καλογρίτσα οι εξασφαλίσεις δεν ήταν 25 εκατ όπως είχαν εκτιμηθεί αλλά 3 εκατ.

Δηλαδή με εγγυήσεις 3 εκατ χορηγήθηκαν 117,2 εκατ ευρώ..

Το δεύτερο πόρισμα του εσωτερικού ελεγκτή της Attica bank, το οποίο έχει παραδοθεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπήρξαν παραβιάσεις, αναφέρει ότι πρέπει να εξατομικευθούν οι κυρώσεις.

H πραγματικότητα είναι ότι η Attica bank χορήγησε δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και συντήρησε μια κατάσταση έως πρόσφατα παραβιάζοντας εσωτερικούς κανονισμούς πιστοδοτήσεων.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ