2020-01-16 20:19:00
Φωτογραφία για Στην Αθήνα ο στρατάρχης Χαφτάρ για συναντήσεις - Υπό άκρα μυστικότητα η έλευση του
Υπό άκρα μυστικότητα η έλευση του στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα για επαφές, μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. 

Νωρίτερα, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα σύμφωνα με το Βερολίνο.

Στην Αθήνα έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ. Άγνωστη παραμένει ακόμη η ατζέντα των συναντήσεών του.

Οπως αναφέρει o ΣΚΑΙ, η έλευση του Χαφτάρ στη χώρα μας, γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χάφταρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, συγκεκριμένα, ο Μάας δήλωσε για τον Χαφτάρ, μετά την αποτυχία στις συνομιλίες της Μόσχας: «Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ