2020-01-27 18:52:19
Φωτογραφία για Προειδοποίηση του Αρχηγού Στόλου σε Άγκυρα: ''Θα επιβάλλουμε εάν χρειασθεί & με τα όπλα τη βούληση του έθνους''
Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, απηύθυναν τόσο ο νέος αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, όσο και ο παραδίδων αρχηγός Στόλου Στυλιανός Πετράκης στις ημερήσιες διαταγές τους, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

ΟΠαναγιώτης Λυμπέρης, σχολίασε ότι ο Στόλος υπάρχει για να επιβάλλει τη βούληση του Έθνους και αναλαμβάνει δράσεις προς επίτευξη πολιτικών στόχων. «Να έχετε στραμμένο το βλέμμα στον ορίζοντα με το κότινο  της νίκης... Να επιβάλλουμε με τη φήμη μας, και αν χρειασθεί και με τα όπλα, τη βούληση του έθνους» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς φίλους και αντιπάλους, σχολίασε ότι η αξιοπρέπεια του έθνους, τα εθνικά δίκαια και θέσεις, η υπεροχή στη θάλασσα και η μακρόχρονη παράδοση νίκης του Πολεμικού Ναυτικού υπερτερούν των αριθμών. Κάλεσε το προσωπικό με το οποίο, όπως είπε, «συνεπιχειρήσαμε, συνασκηθήκαμε και συνεκπαιδευθήκαμε» σε περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας του Στόλου, του μαχητικού πνεύματος, με οδηγό το σημαίνον.


«Η πατρίδα δεν μας χρωστά τίποτα, εμείς χρωστάμε τα πάντα στην πατρίδα». Προέτρεψε δε το προσωπικό να παραδώσει μία πατρίδα όχι μικρότερη, όχι χειρότερη απ' ό,τι τη βρήκε και να λειτουργήσει με την ίδια αποτελεσματικότητα με τον διάδοχό του, ενώ διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Στόλου να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αποστολή ζητηθεί.

Από την πλευρά του, ο παραδίδων αρχηγός Στόλου κ. Πετράκης εξήρε την αυταπάρνηση του προσωπικού του Αρχηγείου η οποία, παρά την εξαιρετική απομείωση του προϋπολογισμού του ΓΕΝ, λόγω της 10χρονης κρίσης, είχε ως αποτελέσματα τη θέση σε πτητική ικανότητα του αεροσκάφους ανθυποβρυχιακού πολέμου P-3, την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης υποβρυχίων και τη συντήρηση των μεγάλων μονάδων, καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε μικρότερες μονάδες (ραντάρ κλπ). 

Στο σημείο αυτό ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης υπενθύμισε τη ρήση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ότι τα πολεμικά πλοία προορίζονται για να κινδυνεύουν. Σχολιάζοντας δε ότι το Πολεμικό Ναυτικό απολαμβάνει του μικροτέρου μεριδίου των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανανέωση του Στόλου σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, δυνατότητες συντήρησης, στο πλαίσιο της επαύξησης της αποτρεπτικής ικανότητας χώρας.

«ΒΡΟΝΤΗ» και «ΟΡΜΗ» από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 22 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, διεξήχθησαν οι προγραμματισμένες εθνικές τεχνικές ασκήσεις μικρής κλίμακας «ΒΡΟΝΤΗ» και «ΟΡΜΗ», με την συμμετοχή πλοίων της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών και της Διοίκησης Πλοίων Επιτήρησης.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ