2020-01-30 13:00:14
Φωτογραφία για Καταδικάστηκε ιερέας για απάτη σε βάρος ανέργων
Έταζε σε ανέργους ότι θα τους βρει δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και έπαιρνε χρήματα

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε 36χρονος ιερέας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη σε βάρος ανέργων. Δικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης εξαπάτησε ανέργους στους οποίους υποσχόταν δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εισπράττοντας προηγουμένως χρηματικά ποσά για να προχωρήσει η υποτιθέμενη διαδικασία εύρεσης εργασίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε εξαπατήσει εννέα άτομα, ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για μόλις μία. Για τις υπόλοιπες οκτώ ο νέος Ποινικός Κώδικας απαιτεί έγκλιση των φερόμενων θυμάτων, γεγονός που δεν συνέβη, και ως εκ τούτου οι δικαστές απάλλαξαν τον κατηγορούμενο. Εκτός από τον 36χρονο, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ρασοφόρος και αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ένα ακόμη πρόσωπο, ηλικίας 51 ετών, που κρίθηκε αθώο.

Οι δύο παραπάνω άνδρες είχαν συλληφθεί το Μάρτιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., τότε, έκαναν λόγο για δεκάδες θύματα που μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο και τον ημερήσιο Τύπο απευθύνθηκαν σε «εταιρεία ευρέσεως εργασίας» με έδρα την Καβάλα και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας δουλειά. Κατά τις ίδιες ανακοινώσεις, το ύψος της φερόμενης απάτης έφτανε τις 78.000 ευρώ.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ