2020-01-30 16:01:12
Φωτογραφία για Ο Γιάννης Λαγός έσκισε την τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο, οργισμένη απάντηση Τσαβούσογλου
«Πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας»

Στο σκίσιμο της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την κατάσταση των μεταναστών-προσφύγων στα ελληνικά νησιά, προχώρησε ο Γιάννης Λαγός.

Ο ευρωβουλευτής που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κρατώντας μια χάρτινη σημαία της γειτονικής χώρας, έλεγε: «Το μοναδικό που της αξίζει είναι αυτό, τίποτε άλλο» και προχώρησε στην κίνηση που προκάλεσε αίσθηση.

Για την κίνηση αυτή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τοποθετήθηκε μέσω Twitter, όπου ανέφερε: «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ.


Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».

These racist minds know better than anybody how we crash and kick out to the sea those who dare attack our glorious flag. Europe’s spoiled and racist children should know their place. Europe must put an end to racism and animosity against Islam. pic.twitter.com/s8EUpRtLqz

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) January 30, 2020

Η απάντηση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών

Σχετικά με την ενέργεια του ευρωβουλευτή, Παναγιώτη Λαγού, εξέδωσε ανακοίνωση και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μεσώ της οποίας τονίζει πως «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας».

Συμπληρώνει, δε, πως «Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου».

Καταληκτικά, το ΥΠΕΞ σημειώνει: «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».
parapona-rodou
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ